Ez a póráz meg nyakörv jó a Sheltiémnek? (link)
A műanyag csattos nyakörvek nem a legjobbak, mert ha eltörnek a csattok, amikor nem kéne, akkor aztán szívhatod a fogadat, hogy hova lett a kutya.
De egyébként olyan pózárt meg nyakörvet veszel, amilyen tetszik, meg ilyen kényelmes, a te döntésed.
Az anyukámnak a testvérének van egy németjuhásza és amikor pórázra szoktattuk akkor nem is rágta meg semmi.
De köszönöm a választ
Szerintem egy Sheltie-nél nem nagyon áll fenn a veszélye, hogy egy hirtelen rántással eltöri a csatot, úgyhogy ha nem rágja szét és nem éri egyéb baj, tartós lehet. A Red Dingóról tényleg jókat hallani.
De nagyon kicsi korban nem érdemes még neki megvenni a véglegesnek szánt nyakörvet, mert 1) eleinte úgysem viheted sétálni, míg az oltásai meg nincsenek 2) úgyis kinövi. A nyakörvhöz szoktatáshoz én egy szalagot szoktam használni, hogy a kiskutya hozzáedződjön, hogy valami van a nyakán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!