Mit tegyek az "udvarló" kanok ellen? Kan kutyámat 4 éve
ivartalanítottam, de azóta bolondul érte a többi kan,
mindenki "meg akarja mászni".
Ha kóbor kutyák gazdik nélkül, akkor keményen zavard el őket...ha gazdis kutyák, akkor első körben szólj a gazdiknak, hogy azonnal tiltsák le, fegyelmezzék le a kutyáikat, mert ha nem, akkor Te fogod azt megtenni. Ha valóban nem tesznek semmit, akkor keményen, határozottan ragadd grabancon a kutyákat, szedd le a Tiedről, és akár morogva, de add tudtukra, hogy Te bevéded a saját falkádat tőlük...ezzel a kutyád szemében is falkavezérként fogsz viselkedni és nagyot fogsz nőni a szemében
2012. jan. 22. 17:16
Felháborító, hogy rengeteg gazdi ezt nevetségesnek is találja:
-"csak játszik"
-"a fiúkat szereti fiú létére"
-stb...
2012. jan. 22. 17:18
El kell zavarni őket! Keményen, határozottan! Sajnos az ivartalanítástól némelyik kutyának olyan erős ivarszaga lesz, hogy a többiek megőrülnek érte. Képzeld el azt az esetet, amikor az illető kutyát pont azért ivartalaníttatta a gazdája, hogy ne balhézzon, ivartalanítás után meg vonzza az ivaros kanokat és kész a mégnagyobb balhé. A tied legalább nem harap vissza, de ne hagyd annyiban, mert a te dolgod, hogy ilyen esetben megvédd a kutyádat!
2012. jan. 22. 17:22
2012. jan. 22. 17:24
5/19 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos nekem is ez a tapasztalatom, hogy kevesen fegyelmezik e téren a kutyáikat, és úgy reagálnak, ahogy ti is írtátok. Pont ma keveredtem hangos szóváltásba ezért egy gazdival, mert hogy ő nem tehet róla, ha szagot fog a kutyája, úgysem tudja behívni. Szerinte nekem kellett volna máshol sétáltatnom, de ezzel egyáltalán nem tudok egyetérteni. Hiszen nem egy tüzelő szukával borzoltam a kedélyeket, ráadásul az enyém jól nevelt és behívható. Arról esetleg nincs tapasztalat, hogy szukáknak való kan riasztó spray működik-e ilyen esetekben is?
6/19 A kérdező kommentje:
Más sétáltató gazdik kutyáiról van szó.
Az elzavarással az a bajom, hogy azt is rossz néven veszik, ha én akarom megfegyelmezni a kutyájukat, és ebben részint igazuk is van...
Ez már természetes, mondhatni "alap" dolog, hogy a kutyáját megnevelni képtelen gazdinak áll még feljebb...de hogy pórázra kösse a visszahívhatatlan ebét, az már nehéz és fárasztó dolog...
Igenis állj ki Magatokért!
Ezek a spray-k működhetnek, de kutyától is függ, hogy milyen mértékben
2012. jan. 22. 17:27
Ha azért felháborodik, hogy leszeded a kutyádról a kutyáját, akkor elmehet a jó fenébe, nem kell vele foglalkozni. Ha már ő nem képes megnevelni a kutyáját, akkor tűrje el, hogy mások helyreteszik a fejét.
2012. jan. 22. 17:31
9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kaptam egy kis megerősítést és önbizalmat.
A sprayt ki fogom próbálni, de addig is határozott leszek a többi gazdival!
"ebben részint igazuk is van"
Nincs iagzuk. Ha ők nem tudják kordában tartani a saját kutyájukat, akkor az a minimum, hogy a tied rájuk szól, de akkor sem pampoghatnak, ha te teszed helyre az ő kutyájukat! Ha ma nem zavarom el a hozzánk szegődött kutyát, miután a gazdájától már 500 méterre eltávolodtunk, akkor állítom, hogy velünk sétál még vagy 3 km-t, miközben a gazdája hazamegy egyedül. Meg se próbálta behívni, mert szerintem tisztában volt vele, hogy hiába. Ha meg még agresszív is, vagy hágni próbálja a mieinket, akkor elzevarom úgy is, hogy ott a gazdája, engem nem érdekel!
2012. jan. 22. 17:34
Kapcsolódó kérdések: