Itt mindenki jó gazda? Ki számít jó gazdának?
Az a jó gazda akinek a kutyája haptákba vágja magát ha a gazda azt mondja neki, ha a kutya csak akkor cselekszik ha a gazda mondja?
Milyen egy jó kutya és egy jó gazda?
Itt mindenki jó gazda?
Ezt csak azért kérdezem mert én mikor ide bármilyen kérdést kiírtam, az lett a vége,hogy nekem nem való kutya, de tényleg bármit.
Ellenben a válaszolók mind tökéletesek voltak mint kutyatulajdonos.
Tehát?
SZERINTEM jó gazda az:
1. ismeri a kutyát mint fajt (igényeit- táplálkozás, mozgatás, alapvető jellemzőket és viselkedési mintákat stb) olvas és tanúl
2. ismeri azt a fajtát amit választott
3. elvégezteti az alapvető orvosi kezeléseket (oltás, féreghajtás, chip)
4. ha gond van akkor orvoshoz viszi a kutyát akinek jólétért ő a felelős
5. tisztában van azzal mi az amihez ért és a kutyája képességeivel is - tudja ha nem tenyésztő nem tenyészt, ha nem állatorvos nem kezd otthon kezelgetni, ha nem kiképző akkor a viselkedési problémákat nem azzal oldja meg, hogy ráhagyja a kutyára
Lehet valaki jó gazda ha nem jár kutyaiskolába, nem szuper prémiummal etet (de tudja mi az ami kell a kutyának és ez alapján állít össze étrendet)...
a jó gazda ??
szerintem egy jó gazdi :
-megfelelő minőségű életteret biztosít a kutyájának ( lakás,kert,kennel, stb mindegy hol él , de legyen megfelelő)
-az étkezését megfelelően ellátja ,( naponta friss víz, napi etetés )
-rendszeres ,minimum fél évenkénti orvosi ellenőrzés!
(oltások,féregtelenítés,kullancs-szúnyog-légy riasztók,stb)
-MOZGATÁS !!! a kutya rendszeres lehetőleg napi szintű mozgatása ,( nem kicsapni az udvarra, majd ott rohangál !!)sétáltatás,más kutyákkal való játék,stb.
- esetleg de nem feltétlenül : kutyasuli ( minden tekintetben használ )
- a jó gazdi szeresse a kutyáját !!!!
( ne feledd ,ha CSAK szereted a kutyádat ,és a többivel nem foglalkozol,NEM VAGY JÓ GAZDI !!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!