Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják itt sokan...

Miért gondolják itt sokan azt, hogy olyan bonyolult az, ha szül a kutya?

Figyelt kérdés

Úgyértem ha valaki írja hogy ez és ez van és hogy mikor szül a kutyája, akkor a második reakció általában (első az hogy ne szaporíts, ivartalanítsd a kutyád) hogy legyél vele hátha baj lesz, hívj orvost mert lehet hogy császározni kell... Persze tudom hogy vannak kifejezetten nehezen szülő fajták, de akkoris, ha ilyen nagy ügy lenne, akkor gondolom nem lenne ennyi kóbor kutya és nem lennének tele a menhelyek/síntér telepek. Persze az is más eset amikor a tenyésztőnek a kitűnő vérvonalú, 100.000-es kutyái vannak az anyjuk hasában, akiknek talán már a gazdájuk is megvan, mint egy besikerült alom. De a természet úgy találta ki, hogy csak azok a kutyák maradjanak életben akik elég szívósak. Tehát ha pl. a kiskutya alig éli túl az első hetét, akkor nagyobb esélye van annak hogy elviszi egy betegség mondjuk fél évesen, hisz gyenge az immunrendszere... És lehet hogy ez a kiskutyának jobb, hisz nem szenvedi végig az életét.

De egyébként ne értsetek félre, én is amellett vagyok, hogy az, aki nem tudja felnevelni a kölyköket, és nem kifejezetten jó a kutyája, az ne szaporítson! Ha meg nem tud rá vigyázni, hogy ne legyen besikerült alom, akkor ivartalaníttassa!

2009. máj. 27. 14:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%
Ja és azért zöldkagylóra nincs szükségem.
2009. máj. 27. 17:34
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

A kutyáknál már nem nagyon van természetes szelekció, mivel domesztikált állat. Az ember szelektál, úgy ahogy ő gondolja, hogy jó...

mellesleg épp a sok évezredes ember mellett élés, tenyésztés, stb okok miatt nem biztos, hogy egy kutya olyan könnyen szül, mint egy vadon élő, másik kutyaféle...

2009. máj. 27. 17:37
 13/15 anonim ***** válasza:
48%

Érthető a kérdésed, csak valakik nem akarják megérteni!:-)

Pont tegnap írtam erről. Akik itt olyanokat írkálnak, hogy egy kutya ellésére x100.000 Ft-ot költenek, meg állandó orvosi felügyelet, vizsgálatok, szűrések, azok biztos nem dolgoznak mellette....

Ez a hercehurca márpedig sznobság, a nők 50%-ának sem adatik meg, akkor hogyan kívánja valaki, hogy minden kutya megkapja?

A volt főnökömék(étteremtulajok) lánya is vett 100.000-ért egy Yorkit, aztán állandóan felügyelet alatt kell tartani, csak egyféle tápot ehet(abból is 3 szemet), mert ha mást eszik, belepusztulhat. Ez nem normális! Gyereket kell szülni, és nem kutyákból embergyerekklónokat gyártani!

És aki az előbb emberi szüléshez hasonlította egy kutya ellését( hogy az ember mellett is van orvos), az szálljon magába kicsit, mert a kutya nem ember! Házi állat, az ember legjobb barátja, és lehet nagyon szeretni(én is nagyon szeretem a kutyáinkat!!), de NEM EMBER!!!!!!!!!!!!

2009. máj. 28. 08:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló, érdekes de én is pont azon gondolkodtam (mielőtt följöttem az oldalra) hogy én is ideírom majd hogy a gyerekszülés nem egyenlő a kutyaszüléssel meg hogy remélem hogy az illető nem emberként kezeli kutyáját. De megelőztél! :)

Egyébként még annyit mondanék a kutyámról (nem éppen a témába vágóan) hogy nekem régebben volt már kuvaszom, az ismerősömnek megtetszett, ő is "szerzett" egyet. Csak hát nem tudott bánni vele (pedig direkt ezért én tanácsoltam neki a szukát, ő kant akart). Azt mondta hogy eggyáltalán nem ilyet akart volna (a jellemét értve ezalatt). Erre mondtam neki, hogy akkor ivartalaníttassa hátha attól jobb lesz, de nem lett jobb, ezért vettem én magamhoz. Bocsi, tudom hogy nem kapcsolódik a témához.

2009. máj. 28. 16:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, hogy a "nem lett jobb" alatt azt értettem, hogy nála nem lett jobb. De én (egyébként 55 kilós nő) meg tudtam nevelni...
2009. máj. 28. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!