Miért gondolják sokan azt, hogy a kutya unatkozik, ha egyedül van?
Sajnos többnyire így gondolkoznak főként az idősebbek:
Falun a kutya "dolgozik" őrzi a házat, mit kell még foglalkozni vele, kap enni nem elég?
A gyerekeket kell rávenni/ megtanítani arra, hogy a kutya is érzőlény szüksége van a törődésre.
Szia!
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. Ha valaki kutyát tart, akkor ne "tárgynak" kezelje, hogy itt a kajád , aztán jónapot!
Foglalkozni kell vele, nagyon érzékeny erre. A legrosszabb, mikor nagyvárosban egyedül hagyják a lakásban órákra! Na, az a vonyítás szívbemarkoló....
Megint falun....igen, sehol máshol nincsenek mostoha körülmények között a kutyák.
Na mindegy. Szerintem környezettől is függ, le tudja-e foglalni magát a kutya. Én nagyon sokat vagyok együtt a kutyámmal, mert viszem magammal a munkahelyemre, de mivel dolgozom, értelemszerűen nem csak vele foglalkozunk. Ilyenkor hozza valamelyik játékát vagy műcsontját, lefekszik a lábunkhoz és elszórakoztatja magát. Gondolom ha egyedül van a kertben, akkor is ezt csinálja.
Én kisvárolban élek,gimis vagyok,így kb csak délelőtt van egyedül a kertben. Mivel 7végén ugyebár délelőtt is otthon vagyok,megfigyelhetem a kutyát. Az eném 2-3 órát alszik délelőtt,aztán rohangál a kocsik után,és ugatja az idegen embereket,ha túl közel jönnének a kerítéshez.Délután várja a játékot velem, és a 2 órás sétát.
Ált a kutyák lefoglalják magukat,játszanak a labdájukkal(igen,még egyedül is!),vagy őrzik a területüket.
A panelos kutyákkal nincsenek tapasztalataim,de én személy szerint nem tartanék panelban :(
Azért gondolják ezt mert így van.
Az ha unatkozik egy kutya nem mindig a szökésben nyilvánul meg.
Szétrágott cipő,bútorok,rosszalkodás,felesleges ugatás,szökés akármi ami olyan dolog amit nem szabadna.
Gondolj bele,egészap senki nincs vele csak enni kap.
Vanak olyan kutyák is,amik jelét nem mutatják annakhogy unatkoznak,csak egy idő után bekattannak.
A kutyák is élőlények,te is az vagy,te is szoktál unatkozni,ők is szoktak.
Ennyi.
A szökés és az unatkozás között nincs ám ilyen egyértelmű kapcsolat. Nem minden kutya unatkozik, amelyik szökik, és nem mindegyik szökik, amelyik unatkozik.
Azért gondoljuk, hogy a kutya unatkozik, mert rohadtul nincs mit csinálnia, és olyankor az ilyen fejlett intelligenciával rendelkező lények unatkozni szoktak.
Attól, hogy valamit csinálnak az emberek, még nem lesz jó. Falun sok kutya tengeti az életét egy kertben, de ez nem jelenti azt, hogy élvezik. Ha bekerülnének egy aktív kutyás családba, hidd el, hogy élveznék, és eszük ágában sem lenne a kertben dögleni, mikor ki is lehet menni világot látni. Van persze néhány extrém lusta egyed, de a többség nem élvezi az ingerszegény környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!