Mennyibe kerül itt egy kutyus?
Még csak most barátkozunk az ötlettel, hogy ilyen kutyát szeretnénk majd. Ez a kennel nagyon megbízhatónak tűnik és minőségi kutyust kapnánk az biztos és segítséget, mivel első közös kutyánk lenne. Viszont amit el lehet várni ettől a fajtától, a természete és a nagy "medve":) jellege is nagyon tetszik.
Ha valakinek van ilyen kutyusa, milyenek a tapasztalatai?
dizus, Neked külön köszönöm szépen válaszod :)
Van még időnk sokat nézelődni és tájékozódni. Csak remélni merem, hogy jól választunk majd és azt is, hogy jól kijövünk a kutyával.
Amúgy meg ez a nagyobb a füstje mint a lángja dolog ez cicás kenneleknél is így van. (brit cicáim vannak és ezt én is tapasztalom) Annyival sokkal többet egyik sem tud, csak a tartási és nevelési körülményeik hatnak egész másképp egy állatra, ha azt feltételezzük, hogy aki tenyésztőnek mondja magát az tényleg az is, nem csak szaporító. Első cicánk nagyobb méretű, nem hírű! kennelből van ahol mindig rengeteg kiscica van eladó, ezt akkor még nem tudtuk, mert meglátni is megszeretni alapon vettük meg. De a 2. cicánk egy kis, családi hobbitenyészetből van és Ő egész más. Sokkal kiegyensúlyozottabb, aranyosabb, kedvesebb és sokkal inkább teljesíti a fajtaleírást mint egy méretében nagy kennel. Annyi kis álltra nem is lehet megfelelően odafigyelni és minddel kellő időt foglalkozni. Meggondolandó nagyon.
Amit írtál a mostani kutyádról (nem jártok sétálni, nem hallgat rátok stb) gondolom nem jöttél még rá, h ez mind-mind összefügg. Nem lebeszélni akarlak, de ha én lennék a tenyésztő, tuti h nem adnék neked kutyát.
Ezelőtt már 3 kutyám volt, most "koptatom" a negyediket. Először volt egy istentudjamilyen keverék, aztán tacskó, aztán roti, most meg roit-nj mix (közben meg rengeteg mentett és ideiglenesen befogadott kutya). De én se vállalnék be egy moszkvait. Te meg egy puli keveréket se tudsz megnevelni, de neked ez a kutya kell?
"Alig várom" h ha megvetted a kutyát, akkor megint gyere ide és panaszkodj h a fél családot szétmarcangolta.
Jó szórakozást...
És mi alapján gondolja mindenki, hogy ez a kutya ilyen nagyon agresszív? Csak azért mert nagy? rögtön széttép mindenkit... valószínű!
Amúgy meg itt nagyjából mindenki eltért a tárgytól, nem ez volt a kérdés és nem az a a feladat, hogy bebizonyítsátok, hogy nem vagyok jó kutyagazda, mikor attól, hogy itthon élek és van kutyánk attól ez nem az én kutyám! Velem is elvan, de nem rám néz fel, nem engem tekint a gazdájának, még csak másod sorban sem. Ezeket csak azért írtam ide le, mert volt kérdés, miért nem jó nekem akármilyen menhelyi. De mondhattam volna azt is, hogy 'Csak'. Ha én kenneles kutyát akarok akkor jogomban áll azt választani, ennyi.
Nem gondoljuk, hogy agresszív, hanem tudjuk, ugyanis erre lett kitalálva. Az általad linkelt oldalról idézve: "a moszkvai őrkutya eleinte emberek támadására lett kitenyésztve". Tény, hogy hozzáértő kézben csodálatos kutya lehet, de az is tény, hogy hozzá nem értő gazdi mellett egy élesített fegyver. Ha elolvastad volna a fajta ismertetőt, akkor ezt nem kéne magyarázni. A hozzáállásoddal meg az volt a problémánk, hogy kategorikusan kijelentetted, hogy a meglévő kutyáitok nem nevelhetők. Így látatlanbol állítom, hogy azokkal a kutyákkal tízszer könnyebb dolgotok lenne, mint egy moszkvaival, mégis rámondod, hogy nem. Jellemző, hogy amint gond van a kutyával, mindjárt az állat a rossz, a kezelhetetlen, a buta, nem ám a gazdi rontotta el! Azt írtad, hogy vinnétek mindenfelé, társaságba akartok vele járni (séta, szabadidős programok), stb. Ez nagyon szép és dicséretes, csak épp ezt a kutyát nem társasági kutyának találták ki. Jó gazdi kezében nem lehetetlen vállalkozás, sőt egy kemény, de jólnevelt kutya is tud nagyon megbízható lenni társaságban is, de egyelőre szerintem itt senkit sem győztél meg arról, hogy te alkalmas lennél a feladatra! Szép dolog az önbizalom, de ha nem szállsz le a magas lóról és nem úgy kezded a kutyázást, hogy rögtön elmész egy (lehetőleg tükör) kutyaiskolába és tudatosan, hatalmas munkával, felügyelet mellett készíted fel a kutyádat az emberekkel és kutyákkal való társas együttélésre, akkor nemhogy társaságba nem fogsz vele járni, hanem hozzátok se fog bemenni semmiféle társaság a kutya miatt!
Egy palotapincsi tartása is felelősség, de egy ilyen kutyához najdhogynem fegyvertartási engedély kéne!
nyugodtan jelentsd az igényedet a tenyésztőknél a kiskutyára, kizártnak tartom, hogy kapni fogsz.
még egy menhely sem adna így neked kutyát...
miért nem fogadod meg a tanácsunkat?...
Ha egy puli morog vissza rád, oké, ejnye de rossz kutya...
ha a moszkvai fog megmorogni, az hidd el nem lesz olyan vicces...
Ha pedig ilyen a hozzáállásod a kutyaneveléshez, garantáltan csúnya vége lesz a moszkvai tartásának.
Ajánlottam a Leonbergit.
Az miért nem tetszik?
Sokkal, de sokkal szelídebb, de ugyanolyan nagy maci...
A pulit pedig tessék szépen sétálni vinni, mert ez nem állattartás, max. állat-életbentartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!