Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül itt egy kutyus?

Mennyibe kerül itt egy kutyus?

Figyelt kérdés

[link]

Még csak most barátkozunk az ötlettel, hogy ilyen kutyát szeretnénk majd. Ez a kennel nagyon megbízhatónak tűnik és minőségi kutyust kapnánk az biztos és segítséget, mivel első közös kutyánk lenne. Viszont amit el lehet várni ettől a fajtától, a természete és a nagy "medve":) jellege is nagyon tetszik.

Ha valakinek van ilyen kutyusa, milyenek a tapasztalatai?

2012. jan. 19. 09:03
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Talán hülyén hangzik amúgy de az életem most sok változáson megy át és egyre jobban veszem észre magamon, hogy határozottabb vagyok, sokkal inkább mint eddig, és ez a kutya is 2-3 éven belül esedékes mondjuk. Családi kutyának szeretném, aki ösztönöz arra, hogy menjünk sétálni és mozogjunk és minél több szabadidős programot csináljunk vele. Amellett szeretnék egy komoly házőrzőt, aki nem csak jelzőkutya. És mondjuk ne ugasson meg fűt, fát mint a mostani (befogadott) puli keverékünk. Ha az utca túloldalán elmegy valaki azt is fél óráig ugatja. Non-stop be nem áll a szája.

Bármilyen kutya mellett is döntünk majd, szándékozok vele oviba és kutyaiskolába járni.

2012. jan. 19. 11:04
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Nos az jó, ha kutyasuliba viszitek majd, bármilyen kutyát válasszatok is...

Az első, amit kapni fogtok egy kis "letolás", amiért rossznak mondod a korábbi keverék kutyáitokat.

A kutyasuliban elsősorban nem a kutyákat tanítják ugyanis...

Nincs rossz kutya.

Neveletlen kutya van, akit a gazda nem nevel meg.

A rossz tapasztalataidat a nemtudásodnak köszönheted kizárólag, nem a kutyák rossz természetének.

Egy moszkvai pedig szerintem egyenesen tizedelni fogja a macskaállományt...

Házőrzésre elrettentő lehet egy nagytermetű kutya egy piti betörőnek, de ma már egy kicsit is felkészültebb társaságnak egyáltalán nem probléma.

Még arra sem pazarolják az időt, hogy kivárják, amíg hat a méreg, egyszerűen ultrahanggal megzavarják a kutyát.

Az a kis puli ugyanannyit ér, mint egy nagy melák.

nekem is volt egy KÁJ-om, le se sz.rták, gond nélkül bejöttek és ellopták a kertben lévő elég drága bicikliket... (apám versenyző).

Szerencsére a kutya túlélte. 8Akkor még a mérgezés volt a divat.)

Mellesleg a mostani KÁJom, ha rajta múlna 10-10-ig ugatna.

Pedig finoman szólva le van fárasztva.

Csak mivel eddig nem került összetűzésbe a környék kanjaival, kínjában így tudatja velük, hogy itt vagyok, és legyetek betojva...

Persze kistermetű kutyám is van, ő kevesebbet ugat, de az a frekvencia egyszer még nagy szolgálatot tehetne egy hadviselés során...

Ami jó hír, hogy nem most rögtönre tervezitek a kutyát.

Ajánlom a következő könyvek alapos áttanulmányozását:

Jan Fennell: A kutya legjobb barátja

Hallgassunk a kutyánkra

Tanuljunk meg kutyául

dr. Bíró Andor - de Pott György: Kutyakiképzők kézikönyve

és klikkeres könyveket is beszerezhettek...

amíg ezeket nem vágjátok betűről betűre, akármilyen kutyátok lehet, akkor is "rossz" lesz.

2012. jan. 19. 11:55
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántani akarlak de ha az általad ismert keverék/menhelyi kutyák "rosszak" voltak, az valószínű a gazdi hibája volt, olyan nincs hogy egy kutyát nem lehet megnevelni, főleg ha még kölyökként kerül hozzád. Egy lelkisérült felnőttkutya elképzelhető hogy kicsit lassabban fejlődik de ez sincs mindig így. Nem azért lesz egy kutya kezelhetőbb mert fajtatiszta és tenyésztőtől van. De nem kötekedni akarok csak jelzem hogy ebben nagyon is tévedsz. Nekem pl. menhelyi kutyáim vannak (van köztük olyan akiről kiderült tk-s) és nagyon jó kutyák, soha semmi kárt nem okoztak, nagyon gyorsan tanulnak, engedelmesek, kutyasuliba is csak a társaság miatt járunk.

Visszatérve a te esetedre, nincs azzal baj ha fajtatiszta kutyát akarsz, ha komolyan átgondoltad és rendes helyről veszed akkor hajrá. Nyugodtan vedd fel a kapcsolatot a tenyésztővel, még így is hogy csak tervben van, beszélgess vele a fajtáról, ő tudd igazán tanácsot adni hogy mennyire való neked ez a fajta, és biztos értékelni fogja hogy előre gondolkozol, és érdeklődsz, nem csak megjelensz egy kiskutyáért.

Azt is jelezheted hogy te hobby célra keresel, nem kiállításra, se nem tovább tenyésztésre, tehát vevő lennél hibás kiskutyára, ivartalanítási kötelezettséggel. Ezek a kutyák általában olcsóbbak. Bár ez a tenyészet pont nagyon profi, lehet hogy egy kisebb tenyésztőnél is körbenézhetnél.

Fajtamentés is van Magyarországon, felveheted velük a kapcsolatot hátha tudnak gazdikereső kutyáról [link]

2012. jan. 19. 12:00
 14/30 A kérdező kommentje:

Persze mi is hibásak voltunk biztos, hogy csalódás okoztak ezek a kutyák, ezért már biztos háttérrel, megfelelő környezetbe vágnék bele egy ilyen kutyaprojektbe. Szerintem először mondjuk meglátogatnánk a kennelt, hogy megismerkedjünk velük, a kutyákkal, a tenyésztővel és, hogy egyáltalán az ő véleménye szerint mi ideális gazdák lennénk-e. Mert nagyon szimpatikus ez a fajta, de olvastam náluk, hogy nem mindenkinek való. Körültekintően akarok kutyát választani és jól akarom nevelni, amíg ehhez a megfelelő alapok nincsenek meg addig csak tájékozódom. A ajánlott könyveket meg szabadidőmben majd olvasgatom :)

Amikor csak tudom nézem Victoria Stilwell műsorát a Póráz két végént-t. Nagyon érdekes és Ő aztán jól ért a kutyák nyelvén, sokat lehet tanulni tőle.

És akkor lenne egy újabb kérdésem :) Ha nem ez a fajta lenne a nyerő akkor melyik az a kutya aki tanulékony, fogékony és szívesen tanul, van rendes bundája, hogy télen ne fázzon (a boxerek nagyon tetszenek pl, de ismerősnél a boxer télen benn alszik mert majd megfagy) megfelel házőrzésre, de mégsem nagyon ugatós (a mostani kutyusunk nagyon hangos és sehogy nem tudom megértetni vele pl. ha jön valaki, hogy maradjon csöndbe, mert a szavát sem értem; ha valaki jön hozzánk, még ha megfogom vagyis inkább le, mert különben esélye nincs senkinek, hogy egybe bejöjjön akkor is türelmetlen és vicsorog rá). Szóval melyik fajta az ami megfelelhet ezeknek?

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és a továbbiakat is, mindenkinek.

2012. jan. 19. 12:46
 15/30 anonim ***** válasza:

Szerintem a meglévő kutyátokat pont elég lenne megnevelni kezdésképp...

nem akarlak elkeseríteni, de ha ez a kutya így viselkedik, egy nagyobb testűnek sem fogsz tudni jobban "parancsolni".

Ha nem tudsz mit kezdeni ezzel a féktelen ugatással,akkor a legjobb, ha kutyasuliba viszed.

Van egy sanda gyanúm, hogy a szocializációján is lenne mit javítgatni, no meg az örök közhely: tisztázni, ki a falkavezér...

Ezt tekintsétek gyakorlásnak a következő kutyushoz...

Ha e mellé a kutya mellé beújítotok egy moszkvait, a moszkvai is a fejetekre fog nőni, és csak dupla meló lesz a nevelésük.

Sajnos nem tudom, hogy tartjátok, nevelitek ezt a kiskutyát, ha írnál pár dolgot - mennyit sétáltok vele egy héten, pórázon, vagy anélkül, szokott-e találkozni más kutyákkal, hogy reagál, el tudjátok-e venni tőle evés közben a kajáját/csontját, mennyit és mit játszotok vele, milyen parancsokat ismer, mennyire behívható, tudnék pár tanácsot adni, hogyan javíthattok a helyzeten.

De mivel ez az egész látatlanban történik, könnyen lehet, hogy valami lényeges dolog (probléma) nem derül ki, tehát a legjobb egy kutyaiskola lenne, ahol konkrétan látják, mit és hogy csinálsz a kutyával, milyen hangsúllyal beszélsz vele és adsz ki utasításokat neki...

2012. jan. 19. 14:11
 16/30 A kérdező kommentje:

Egyenlőre otthon lakom, de ez már nem sokáig lesz így... :)

A kutya az új házba jönne majd.

2012. jan. 19. 15:29
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

ez csak egy vélemény...

amíg ismrekedsz a neked tetsző fajtával, addig van időd a másik kutyátok nevelésére...valahol mindent el kell kezdeni.

gondolod ha odaviszel egy 10hetes kölyköt akkor az nem az ott élő kutyától les majd el mindent? két kutya egymás közt jobban kommunikál mint te velük. és a rosszaság ragadós!

azt meg nem hiszem hogy a nem fajtatiszta kutyák bármilyen szellemi hátrányban lennének , ennek semmi értelme, hiszen a fajta tenyésztés arról szól hogy valamire vagy valamiért kitenyésztettek egy fajtát na most ha ezek keverednek akkor rosszak lesznek? ez szerintem hülyeség.

2012. jan. 19. 15:38
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Akkor úgy mondom, amíg nem tudod megnevelni a meglévőt, addig biztos lehetsz benne, hogy az újjal is lesznek gondok.

Figyu lehet nem a legszívélyesebb a hangnem, amit megütök, de hidd el, csak jót akarok.

2012. jan. 19. 15:40
 19/30 A kérdező kommentje:

Szinte semmit nem tudok vele kezdeni, nem hallgat ránk. Kutyák közé nem lehet vinni, annyira agresszívan lép fel még a nála 2x akkora kutya ellen is. Volt egy idős kutyánk régebben akit tőle elkülönítve kellett tartanunk, ne bántsa és piszkálja állandóan. Sétálni nagyon nem visszük, mert amikor sétáltattuk nem lehetett kapun belül tartani, ha kinyílt az ajtó eltűnt...

Nagyon szeret minket ez látszik a viselkedésén, de mindenki mással nagyon agresszívan lép fel, senkit nem visel el. A fura az, hogy a macskákkal szemben nem olyan erőszakos. Teljesen kezelhetetlen, akármit mondok neki akármilyen hangsúlyon, akár fejen is állhatok, bármi... csak örül, rázza a fenekét és örül XD

A kajáját elvehetem tőle, igaz nehezen engedi el.

Jah, és ha csirke teszi be a lábát a kertünkbe az rövid úton le lesz vadászva, de nem eszi meg. A vakondot is megfogja, ha már itt tartunk.

2012. jan. 19. 15:45
 20/30 anonim ***** válasza:

szerintem itt komoly gondok vannak...sokat kéne vele foglalkoznod!pórázon sétálni, ül, fekszik, marad.lehet egy két alap gyakorlat is megteszi, mert addig is foglalkozol vele, attól hogy mondasz neki valamit és nem csinálja ,az nem a kutya hibája.

ha türelemmel , szeretettel nem megy, akkor szakemberhez kell fordulni.

2012. jan. 19. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!