Milyen fajták keveredése lehet ez a kutya? (kép)
jáááj egyem meg!:D
vizsla az tuti, a másik fele lehet szintén keverék...
esetleg valami kotorékeb féle... (ha nem labi).
én nem sűrűn látok vizslát őrző-védőzni...
labradort meg egyet se...:D
de olyat láttam már, hogy mopsszal meg beagle-lel állt be egy okoska...
hát, a csibészek szépen megsimogatták a buksijukat és ennyi.:D
Viszont nekem is van egy ilyen légynek sem ártó keverékem, de jelzőkutyának tökéletes...
És azért lássuk be, házőrzésre komoly szándékú betörők ellen te tigrist is használhatsz, a mai módszerek mellett már az sem akadályozná meg a betörőt.
(nekem is van KÁJ-om, estére mégis bent alszik a többi kutyával a konyhában, nehogy nekem valami idióta kárt tegyen benne.)
Szóval házőrzésre kb. minden kutya jó, aki tud ugatni.
kedves utolsó, ha feltűnt volna, tisztában vagyok a házőrző és a jelzőkutya közti különbségekkel, de mint kifejtettem, a házőrző is csak annyira tudja őrizni a házat, hogy ugat az idegenre.
egyébként ma már nem pazarolnak időt a beetetésre, egyszerűen ultrahanggal megzavarják a kutyákat.
mondjuk olyan szempontból én ennek örülök, hogy a kutya csak pár napig zavarodott lesz, de nem hal bele...
nem egy történetet hallottam már arról is, hogy az így-úgy kiképzett roti szabályosan karra harapott, tartott, a betörő pedig nemes egyszerűséggel oldalba szúrta a másik kezében lévő késsel...
persze egy nagy kutya nyilván rémisztőbb, nagyobb visszatartó erő egy piti bűnözőnek, de ki az, aki kockáztatni akarja a kutyája életét??
szóval általános házőrzésre egy palotapincsi is megfelel.
a többi az emberek dolga.
KEdves utolso!:)
Nem rád gondoltam amikor a jelző illetve házörző kutya közti különbségbe belementem.Az első irta azt h ha jelez akkor jo házörző,erre gondoltam,hogy nem ugyanaz a kettő. Igen tudom sajnos pont nemrég fejtettem ki egy másik kérdésnél,h sajnos ma már mind1 h milyen kutya a házörző mert könnyen megmérgezik ami a legerősebb kutyákra is hat.De azért jo a tudat h van egy kiképzett kutyája az embernek.Meg szerintem akkor is számit ha az ember nem szánja erre a célra.Én egy boston terrier kutyusommal örződvédőztem még 8 éve!:D mondanom sem kell h mennyien röhögtek.Viszont sok minden másban megmutatkozott h fegyelezettebb lett a kutya:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!