Mit tegyek? A szomszéd fejbe rúgta a kutyámat, mert állaítólag átszökött és kárt tett a kertjében. Megbosszúlnám, dehát mégiscsak ő az ember. Ha feljelentene, mert nekiestem, még én járnék rosszul?
Nem kell ellene semmit tenni, ne alacsonyodj az ő szintjére.
Egyszerűen ne adj rá okot és lehetőséget, hogy bántsa a kutyádat.
Kérj elnézést és ajánld fel, hogy megtéríted a kárát, de említsd meg neki kulturáltan, hogy civilizált elintézési mód is lett volna a rugdalózás helyett. A kerítést pedig javítsátok meg.
Ha nekiesel, téged sarcolnak meg.
Ez a törvény. Szerinted ki hibázott?
5. § (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.
"Mi? ha nem maradandó sérulés, akkor nem minösül állatkínzásnak?ne írj már sületlenségeket!"
Úgy ahogy írták. Ha csak fejberúgta akkor állatkínzás nem valósult meg.
Vagy fordítsunk egy kicsit a dolgon, te mit szólnál hozzá, ha leversz nekem egy fülest a saját portádon és téged jól lecsuknának emberkínzásért?
Ember esetén még csak csak lehet ezt a tettleges becsületsértés kategóriába sorolni és pénzbüntetéssel sújtani, de állatok esetén ilyen nincs.
Ha valakinek semmi baja sem esik, csak a becsülete csorbul, még ember esetén sem beszélünk kínzásról, csak becsületsértésről. Szóval ne írkáljatok marhaságokat, ennek az állatkínzáshoz köze sincs!
A Te hibád, hogy átszökött a kutya.
De igazad van, nem szabad bántani egy kutyát. Téged kellett volna, hogy fejberúgjon a szomszéd, amiért még neked áll feljebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!