Kutya az állatkertben. Csak szerintem nem való oda?
Figyelt kérdés
Biztos láttátok már, hogy a budapesti állatkertben mudikat tartanak. Egy kis kennelben tartják őket. Szerintem a mudi nem kennelbe való kutya, meg egyébként is egygazdás, viszont egy állatkerti állatnak nincs igazán gazdája, csak gondozói, akik úgy gondozzák őket, ahogy éppen be vannak osztva. Meg nem hiszem, hogy jutna idő és pénz arra, hogy naponta több órát sétáltassák őket, de javítsatok ki, ha tévedek. Nagymamám volt egy-két éve ott. Ő annyit tud az állatokról, hogy négy lábuk van és időnként harapnak, de amikor hazajött, ő is azt mesélte, hogy szegény kutyák milyen szomorúak. Egyszer beszéltem erről egy ottani fő-fő akárkivel, sajnos a beosztására nem emlékszem, de valami nagy főnök volt. Azzal védekezett, hogy még mindig jobb, mintha valaki lakásban tartaná őket. Hát nem tudom, nekünk nagyobb fürdőszobánk van, mint az a kis kennel, ahol ők a kutyákat tartják. Egy másik állatkertbe (nem emlékszem, melyikbe, ezt csak mesélték nekem) szintén vittek 2 mudit. A tenyésztőnek két feltétele volt: ne engedjék, hogy egymással párosodjanak és tegyék olyan helyre őket, ahol az események sűrűjében lehetnek, mondjuk a bejárat mellé, ne pedig a legtávolabbi sarokba. Erre először betették a legeldugottabb kennelbe, aztán hagyták őket szaporodni... Értem én, hogy a magyar fajtákat akarják megismertetni az emberekkel, de talán először a felelős kutyatartást kéne. Mert mit látnak ebből az emberek? Azt, hogy az állatkertben is így tartják őket, márpedig ott biztos értenek hozzá. Biztos, hogy nagyon vágják a zebrák, oroszlánok, farkasok tartását, de a kutyatartást sem kéne lebecsülni, ahhoz is kell szakértelem. Emellett nem hiszem, hogy elérik ezzel a céljukat, mert nem az fog megmaradni a látogatókban, hogy megismertek egy őshonos magyar kutyafajtát, hanem hogy "láttam egy oroszlánt, ja, most hogy mondod, mintha lett volna ott valami fekete kutya is".2012. jan. 16. 12:58
11/17 anonim válasza:
Én is a nyíregyházi pulikat akartam írni, szegényeket mindig annyira sajnálom, mikor látom őket.:( A basset houndnak meg valami undorító a helye. Én szeretném azt hinni, hogy legalább sétáltatják őket, de nem sok esélyt látok rá. A pulikon csodálkozom, hogy még nem bolondultak meg teljesen, mindig hagyják simogatni magukat, sőt odadörgölőznek a kerítéshez, hogy simogassák őket. Szerintem ezekkel nem nagyon lehet mit csinálni sajnos!:(
12/17 Akiteki válasza:
Ez borzalom! 20 éve nem voltam az állatkertben, de most már tudom, hogy megint nem megyek vagy 20 évig.
Láttam máshol, hogy magyar fajták bemutatója címén volt néhány mangalica meg racka juh, tehenek és külön ólban különböző pulik. Sárosan, mocskosan ápolatlanul.
13/17 anonim válasza:
Anno komondorok is voltak az állatkertben (kb. 30 éve), dajkakutyának tartották őket. Azokat a nagymacska kölyköket nevelték, amelyeket az anyjuk nem volt hajlandó.
14/17 anonim válasza:
évekig jártunk az állatkertbe a rajzóra keretén belül...sose láttam a mudikat...szegények!
amúgy sem tetszett soha hogy ketrecbe tartják az állatok ,kis helyen. persze biztos jó hogy meg lehet nézni az oroszlánt de akkor is sajnálom az összes ott élőt!
a cirkuszban az az érzésem hogy többet foglalkoznak az állatokkal, bár erre nincs rálátásom.
15/17 Akiteki válasza:
A cirkusz még rosszabb. Egy szűk ketrecbe zárva vannak egész nap, amikor kiveszik, akkor számukra kellemetlen mutatványokra kényszerítik őket.
16/17 anonim válasza:
MI VAN?! Azért ez durva. Semmilyen kutya nem való állatkertbe kennelbe, pláne a puli meg a mudi! Ez felér egy állatkínzással. Ha még ott vannak, mindenképpen szólj valami fajtamentőnek! Mondjuk amikor én 1 éve ott voltam, nem láttam ilyesmit....
17/17 anonim válasza:
Én azt mondom, nemcsak a kutya, egyik állat sem való ketrecbe. Egyszer voltam állatkertben, hogy a farkasok viselkedését megfigyeljem, de egyszerűen rossz nézni, ahogy azok a szerencsétlen párák be vannak zsugorítva, egy farkas a vadonban egyetlen éjszaka alatt 50 km-es utat tesz meg, valamint falkában vadászik. Meg a zebrák is. Hiába vannak nagy területen, ott vannak a zsiráfok, az elefántok és az orrszarvúk is, így már nem is olyan sok a hely! A cirkuszról meg ne is beszéljünk, kint lakok a város szélén, egy erdős, mezős helyen, ahova az cirkusz mindig letelepedik. Szerencsétlen elefántoknak a lábaik meg voltak láncolva, a lovak is egymás mellé nyomorítva,a teve kint a forró napon, az aszfalton, a púpja teljesen lekonyult, egyszerűen borzasztó! És ezeket a szerencsétlen állatokat senki nem védi meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!