Hogyan kell szétszedni két verekedő kutyát?
A szituáció a következő. A két kutyus szépen játszottak kb. 20 percen át, aztán hirtelen vmin összevesztek és verekedni kezdtek. Odarohantam, az enyémet megfogtam a nyakörvénél fogva. A másik kutya gazdája még jóval odébb volt. Közben a másik kutya odakapott az enyémnek, aki sajnos mivel fogtam, nem tudott védekezni. Hibáztam :(
Mit lehet ilyenkor tenni, ha egymagad kell két kutyát szétszedni?
Mi lehet ilyenkor egyébként nagy büntetés egy kutyának? Nálam a legnagyobb büntetés a falkából való kizárás volt (otthon, ill munkahelyemen). De ugye itt az utcán ez kivitelezhetetlen. Ha viszont hazaérünk, már annyi, hiszen nem tudja miért büntetném.
Ötlet?
Én ma pont így jártam.
Januárban befogadtam egy 4 év körüli szuka staffit. Már régóta az utcán élt. Süket.
A két kutyámmal egy malinois es egy kis keverék jól ki jön.
A szomszédban laknak a tesómék neki van egy közép - ázsiai kutyája.
Volt már nálunk, semmi.probléma nem volt eljátszott a négy kutya egymással.
Ma kinyitotta a kiskaput a két telek között és átjött.
A sraffi pedig neki ment. Hárman alig bírtuk őket szétszedni. Hiába öntöttem rájuk egy vödör vizet a staffi nem engedte el. Közbem a tesóm egy pórázzal ütötte. Én a farkánál kezdtem el húzni, de nem tudtam erősen tartani így ismét neki ment.
Végúl berohantam a pórázért a nyakára tekertem és abban a pillanatban amikor elengedte a tesóm kutyáját szorosan tartottam amíg a tesóm haza vitte az övét.
Aztán egy kicsit kikapott. Mosg pefig minden kontaktust megtagadok tőle egy - két napig. Próbál közeledni, de mutatom hogy menjen a helyére.
Nem tudom mi ütött bele eddig nem csinált ilyet.
Most kemélyen rá kell állnom a nevelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!