Orrba rúgtam egy kutyát, mert morogva és vicsorítva közeledett felém. Gazdája sehol. Ez baj?
bennem is felmerül a kérdés, hogy mekkora kutyát rúgtál orrba...
persze megértem a reakciód, lehet, hogy én is betojtam volna, és nem gondolkozom, csak cselekszem.
ahogy írta egy előttem szóló, ez az orrbarúgás azért nem a legjobb megoldás, mert nem tudhatod, hogy nem hergeled-e be jobban vele a kutyát...
én világ életemben csak egyszer bántottam kutyát, amikor a 6 hónapos kis keverékemnek nekiesett két nagyobb keverék.
Ordítva rohantam feléjük, az egyiket oldalba rúgtam, a másikat kézzel emeltem fel és valahogy arrébb dobtam (nem is értem, hogy volt annyi erőm.)
szerencsére ennyi elég volt a kutyáknak, hogy elmenjenek, és senkinek nem lett baja.
de ha csak engem vesz célba kutya, akkor először megpróbálok kedvesen halandzsázni neki.
ez eddig bevált.
szerintem nem tudnak mit kezdeni a helyzetre adott válaszoddal...
elbizonytalanodnak, és csóválni kezdenek.
vicces.:)
és fontos, hogy ne érezzenek rajtad félelmet. futni pedig tilos.
ha nem hatja meg őket a kedvességed, akkor üvölts, emeld fel a kezedet...
egyszer egy tükörmódszeres kutyaovi foglalkozáson egy 7-8 hónapos komondor (először volt a suliban) összekapott egy kutyával, szétválasztották őket, és a komondor azzal a lendülettel megfordult és két lábra ágaskodva nekiesett (volna) a kiképzőnek...
de a kiképző (amúgy nő) nem hátrált, mintha fából lett volna a lába, visszaordított a komira felemelt kézzel, miközben a szemébe nézett.
A húdekomondor azonnal befogta az ugatóját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!