Hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek egy kutyát?
Lakásba laksz?
ha igen akkor azért nem mert "oda nem való kutya" az apám ezt mondta
Egy kutya, jó társ, nagyon sok szeretetet tud adni, de nagyon nagy felelősség is.
Kölyök oltások kb 30e Ft, havi kaja legyen átlag 5000Ft (ha kistestű akkor 1-2000), kutyaiskola (ha akarsz járni) olyan 5-10e Ft havonta és persze magának a kutyának az ára is ott van még.
Ha ezek nem terhelik meg túlságosan a szüleidet és/vagy be tudsz szállni a kiadásokba (zsebpénz csökkentés, eddigi félretett pénzed egy részét rászánod...) akkor még a következőkön gondolkozz el.
Képes lennél e következetes lenni? Amit nem szabad azt sose szabad, nincs olyan, hogy még kicsi addig...
Lemondani a barátokról, buliról, mert a kutyát meg kell etetni, sétáltatni X időben és nincs otthon más, vagy már unják, hogy mindig helyetted gondozzák?
Van naponta legalább 1-1,5 órád amit rá tudsz szánni és ezt a szüleid nem úgy élik meg, hogy pl. a tanulás rovására megy?
Tudsz-e azzal számolni, hogy 7-12évig ő veled lesz jóban rosszban?
Ha mindezekre igen a válasz, akkor előadhatod nekik ezeket tény formájában, hogy mindezt átgondoltad, képes vagy ilyen mértékű felelősség vállalásra.
Esetleg eljárhatnál egy közeli menhelyre önkénteskedni.
Ezután, ha nem látják be, hogy tényleg méltó vagy egy kutyára, akkor sajnos marad az, hogy azt kérsz szülinap, névnap, húsvét, karácsony, ballagásra, és vagy lesz vagy megveszed magadnak amint elköltöztél otthonról.
Amióta az eszemet tudom kutyát akartam. Kicsi korom óta.
Jelenleg 28 vagyok, 1 éve van nálam a kutyám. Nekem sem engedték a szüleim, és tudod, felnőtt, felelősségteljes fejjel belátom. Jól tették. Egy ilyen feladathoz fel kell nőni, ami nem egyszerű. Én azt mondom ne bánkódj, majd ha te hozod ezt a döntést a saját életedben (átgondoltan!!!) akkor is ráér az a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!