Elengedjem a 6 hónapos Beaglimet szabadon réten vagy sem?
Figyelt kérdés
Mindig elengedem, réten, bányató melletti területen, de van, hogy eltünik a susnyásban, aztán csak a farka végét látom, merre megy. Hívára nem jön vissza, viszont fél perc se telik az eltűnése után, cikkcakkozva rohan vissza hozzám. Szerintetek is a tűzzel játszom? Egyszer majd meglóg tőlem?2012. jan. 12. 14:23
11/19 A kérdező kommentje:
A pórázon behívást is már gyakoroltuk..cseszik rám. Csak, ha odahúzom, úgy jön. Az utcán elvetemült feje van. Rám se néz. Itthon, ha beszélek hozzá, értelmes fejjel rámnéz, majd le..aztán megint rám. Az utcán, ha leültetem magammal szembe, akkor is csak menne..amikor kipörögte magát, akkor kezelhetőbb. A zászló jó dolog :)) édi :) . Az én kutyum farka teteje kilátszik, így látom merre megy. Ma is elment, aztán jött vissza az apporttal (jókora kemény kutyagumival), hozta, rohant vele hozzám és várta, hogy kivegyem a szájából. Hát eleresztettem vele.. :)
2012. jan. 12. 16:26
12/19 A kérdező kommentje:
Egyébként a másik irányba való elinduláskor azonnal jön utánam, vagy, ha két métert arrébb megyek, akkor is mozdul felém. Tehát bizonyos határon belül nem hagy el, csak, ha szagot fog. De akkor is visszajön, ha már nem lát engem, vagy érzi, hogy messzebb vagyok. Engem csak az zavar, hogy kiabálok neki és nem érdekli. Csak, ha Ő úgy érzi távol vagyok, akkor jön.
2012. jan. 12. 16:30
13/19 anonim válasza:
Akkor valamit nagyon elbaltáztál, ha pórázon sem tudo magadra vonni a figyelmét. Rakj rá fojtónyakörvet, húzd fel a nyaka tövébe, és úgy rántsd meg - figyelni fog rád, mivel a fejét mozgatod, nem tud máshova koncentrálni, csak ahova engeded :)
14/19 A kérdező kommentje:
Fojtónyakörvet Beaglire? Most ugye viccelsz :( Rám néz, ha pórázon picit rántok rajta, csak nem érdekli, jobban szeretne mást csinálni, pl.szimatolni mindent és megenni mindent a földről..az utcán ezek érdeklik és nem én. Attól félek, Ő sosem lesz egy olyan kutyus, akit, ha elengedek, hívásra azonnal odajön :( hozzám.
2012. jan. 13. 00:23
15/19 anonim válasza:
Ne add fel, kamaszodik, addig meg kitartást! :)
16/19 anonim válasza:
Ha meg mégiscsak hallgat a sima nyakörvvel rántásra, akkor nem értem, mi nem megy. Rántod, rád figyel, szuper. Másra figyel, rántás. Nem két napos folyamat, pláne egy beagle-nél, de idővel ha következetes vagy, lesznek eredmények. De ha minden félórában feladod, akkor sosem fogja azt csinálni, amit te akarsz.
17/19 A kérdező kommentje:
:) Köszi, azt csinálom, rángatom a pórázt! :))) még valami..már szobatiszta egy hónapja kb. de mostanában, 3-4 napja egyszer-egyszer bepisil úgy, hogy kb.egy órája jöttünk fel vele. Szed most klion tablettát, mert volt egy kis bélfertőzése. Lehet a gyógyszer pisilteti?
2012. jan. 13. 19:41
18/19 anonim válasza:
Nem hiszem, de hívd fel a dokit, vagy olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját, sose lehet tudni.
19/19 A kérdező kommentje:
Szerintem sem, de ez emberi gyógyszer és kutyákra gondolom másképp is hathat. De szerintem simán figyelem felkeltés volt részéről. Jól leszidtam, azóta nem pisilt be :) Egyébként ma is elengedtem a réten és elbújtam előle, Ő meg keresett, aztán leült és minden rezzenésre fülelt. Mikor kiemelkedtem picit a gödörből, észrevett, azonnal rohant hozzám. Én úgy érzem, Ő nem hagyna ott engem. Már százszor kapott szagot, mégis visszajött. Bízom benne. Persze egyszer ver át, többet nem fogok az biztos. Köszönöm a válaszaitokat, mind hasznos volt! További szép napot nektek! :)
2012. jan. 14. 14:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!