Hogy tudnám kicsit egy helyben tartani Havanese kiskutyámat?
Egy kis bohóc imád játszani, de viszont a "karbantartást" is játéknak veszi. Kis kölyök 3 hónapos, amióta nálam van a fésülést próbálom vele megszoktatni, vagyis, hogy maradjon egy helyben amíg én dolgozom, de eddig nem jártam sok sikerrel, legtöbbször ellopja a fésűt, és játszik vele. De ugyanígy vagyok amikor a szemét tisztítanám.
Az akcióim közben dicsérgetem kap jutalom falatot, az ül parancs megy neki jutalomért, de az úgy maradás már nehézkes.
Szóval nagyon nehezen mennek ezek a dolgok.
Mit csináljak, hogy ne nézze játéknak az ápolását, és 10 percig legalább megüljön a fenekén?
Először is ne engedd neki, hogy ellopja a fésűt, mert ne szokja meg, hogy az játék. Utána tanítsd meg a marad parancsot.
Fésülés előtt próbáld kifárasztani, és akkor talán nyugodtabb lesz.
Az enyém sem rajong a fésülésért, de megszokta. Nem fáj, nem húzom, tehát nincs miért hisztizni, azt a rövid időt meg ki kell bírnia egy helyben.
Köszönöm mindenkinek!
Próbálkozok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!