Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos lesz a kisfiam....

Pinky1981 kérdése:

4 hónapos lesz a kisfiam. Most építettünk házat. A kisbaba mellé, jó "ötlet" egy kiskutyát venni? Nagyon szeretem a kutyákat.

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Érdemes várni még, amíg nagyobb lesz. Ha a gyerek 1-2 éves, akkor biztonságosabb szerintem és mindenképp felnőtt kutyát fogadjatok örökbe. Egy kölyökkutya és egy pici baba nagyon sok együtt, minha két babád lenne, csak a kutya még veszélyes is lehet. Ha neveltél már fel kölyökkutyát, akkor tudod, hogy ez mivel jár és vállalhatod. Első alkalommal viszont+baba mellé csak felnőttet vállaljatok.
2009. máj. 25. 12:03
 2/8 anonim válasza:
88%
A férjem akkor fogadott örökbe egy kiskutyát, amikor megszületett a babánk.A baba 10 hónapos és most benne próbál kapaszkodva felállni, állandóan a nyakán lóg.Hatalmas élmény a mókájuk:o)!Szerintem ki ne hagyd!
2009. máj. 25. 12:05
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Vitatkoznék.

Szerintem igen! Ez a legjobb alkalom.

A baba most még nem sok "vizet zavar" nem jár ki, nem jár egyedül az udvaron. Te pedig úgyis itthon vagy.

Most jön a nyár, ha most hozol egy kiskutyát, szépen meg tudod szoktatni. Mire a baba totyogni kezd, már a kutyus is megismerkedik veled és a hellyel. És jövő nyárra, mikor a kicsi már kinn játszik, meszokik, és remélhetőleg szót fogad a kutya is. Most a baba még ottmarad ahová teszed, a kutya meg véletlenül se marad ott, ahol kellene. Ha most hozod, azért ideális, mert lesz idő, hogy mire a baba után szaladnod kell, addig a kutya megtanul viselkedni.

És miért ne, ha szereted? Mire várnál?

Nem látjuk mit hoz a jövő, ha esetleg hamarabb vissza kellene menned dolgozni,(jövőre) addigra a kutyi be lesz szoktatva.

Kölyköt hozz, hogy feltétlen szót fogadjon majd neked, te neveld, a gyerek mellett fontos.

Nekünk angol szetterünk volt, nagyon jámbor jószág. Mondjuk, mindenkivel berátkozott, de a gyerekekkel

is nagyon kedves volt.

Válassz nyugodt fajtát!

2009. máj. 25. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
IGEN!!! én leonbergit vennék a gyerekeim mellé, bár egy kicsit borsos az ára... de mindenképpen családcentrikus nem domináns fajtát válassz. én személy szerint menhelyi felnőtt kutyát kicsi gyerek mellé nem válallnék be. volt egy illatosrol kihozott kutyám, de benne valahogy nem tudtam 100%-ban megbízni, pedig a világ legjobb kutyája, ellenben a saját nevelésű kutyáimban.ők mind a ketten akkor jöttek amikor 5-5 hónaposak voltak a gyerekek.
2009. máj. 25. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
Nekem kiskoromban sosem volt kutyám,de anya mindig azt meséli,hogy imádtam az állatokat,ha vendégségbe mentünk,mindig játszottam a kutyákkal. Sajnos nekünk nem lehetett kutyánk,mert (kifogások) sok pénz,sok idő stb. Aztán 8 éves koromban a házunk előtt fagyoskodott egy kis kölyök,pár hónapos volt. Már lassan 10 éve ő a legjobb barátom,és soha töbet nem akarok kutya nélkül élni. Továbbá ha lesz gyerekem sose fogom megfosztani attól,hogy ne kutya mellett nőjjön fel :) Kérdésedre válaszolva: ennél jobb ötletet ki sem lehetne találni :) Sok sikert!
2009. máj. 25. 12:36
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Mindenképp!

Kutya nélkül lehet élni, de minek...

Mindegy milyen kutyád lesz: ha 100% bízol benne Ő 1000%-ig fog és tazt teszi amit mondasz neki.

Én is kölyköt max. 1 éveset ajánlok.

2009. máj. 25. 12:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! Nekem mindegyik hasznos volt ! Szép napot mindenkinek !
2009. máj. 25. 13:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Én (Gyerek vagyon, nem számít) kutyák között nőttem föl, nagyából 9 hónapos voltam, amikor (a két kutyánknak) kiskutyái lettek, nem volt semmi baj, se a kicsikkel, se a nagyokkal, a felnőtt kutya nem jó, a gyerekekkel lehet rossz emléke... De attól is függ, hogy a kutya okos-e? Mert egy "hülye" kutya az nem valami szerencsés, ne legyen valami nagyon kicsi, általában pörgősebbek, vadócabbak, pl.: Beagle-nél nagyobb vagy akkora, kicsi foxi ne mert hülye
2010. júl. 11. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!