Hogyan történjen pontosan a fedeztetés?
Elébe menvén a kérdezősködéseknek és rosszindulatú kommenteknek, interchampion, szűrt, képességvizsgás, tenyészszemlés nagytestű kan kutyámmal szeretnék fedezni. A hozzá illő, szintén szuper szuka ma kezdett tüzelni.
Számomra viszont ez lesz az első alkalom, hogy ilyet vállalunk, ezért a kérdés. Tenyésztőnk szintén segít elméletben de nem tud jelen lenni, ezért pár plusz tanácsot elfogadnék.
Tenyésztő azt javasolta, ha megjön a szuka, fogjam meg a kant, engedjük a szukát körülszaglászni az udvaron, had nyugodjon meg stb. Mekkora területen legyenek elengedve? Segít, ha egy kisebb, elkerített részen vannak?
A kan elég magas, mit tudok tenni, hogy segítsünk nekik? A szukát csak akkor fogjuk, amikor már összeragadtak? Egyébként nyúljunk hozzájuk?
A szuka gazdája is jól tájékozott, itt én vagyok ilyen szempontból a kezdő, szóval csak képben akarok lenni. Későn jutott eszembe, hogy el kellett volna menni megnézni egy-két természetes fedeztetést, hogy tapasztaltabb legyek, már bánom is..
Elsőnél még nem lehet tudni, a kan képes-e fedezni? Zavarja-e, ha nyúlkálnak mellette, stb. Ha mindkét kutya megfelelően motivált, akár elengedni is lehet őket. Gyönyörű látvány, amikor a kan udvarol a szukának:)) Ha már összeragadtak, akkor lehet segíteni tartani őket, nehogy szétrántsa valamelyik magukat.
Ha , ahogy írod, a szuka gazdája ért hozzá, akkor támaszkodhatsz rá. Lehet, még nem totál időben van a szuka, ezt is vedd figyelembe.
Hm, oké köszönöm. Időben lesz a szuka, a progeszteronját mérik.
Nagyon érdekel, hogy hogy fog menni a nagyfiúnak. Bár két tesója is remekül fedez.
Egyéb tanácsot is elfogadok még! Köszönöm!
A 11 és 14-dik napon kell fedeztetni vagyis 2x. Egyszer a 11-dik napon másodjára meg a 14 napon. Addig a szukát ott is szokták hagyni a kannál vagy 2x viszik. (én ott hagyni szoktam a szukát)
Zárd be vagy fogd meg a kant a szuka had ismerkedjen. Mikor megismerkedett akkor had ismerkedjenek meg egymással. Aztán hadjátok őket. Mikor össze ragadtak addig érdemes megkötni vagy megfogni pórázzal a szukát, addig amíg szét nem vállnak. Utána ha a gazdi ott hadja jobb külön tartani őket a 14-dik napig majd megint összeengedni, egy újabb párzásra.
Nem kell őket bezárni had legyenek az egész udvaron.
Ha valami kérdésed van akkor írj pirivátot szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!