Karácsonyra kaptam egy kiskutyát. Aki 3 nap múlva nagyon beteg lett. Kiderült a kistesóját is a mi orvosunk kezeli ugyanúgy tüdőgyulladással.2 napja meghalt. Mit lehet ilyenkor tenni a "tenyésztővel"?
szerinted nekem a pénz fordul meg a fejemben, ha úgy teszem fel a kérdést, ahogy?
a kérdés nem volt egyértelmű, hogy mit is akarsz, és a többi válasz is inkább a pénzvisszafizetésről szólt
A kérdező meg sem említette a pénzt.
Akkor lett volna feltételezhető róla, ha ecseteli, hogy mennyit költöttek rá...
Nincs olyan, hogy "hivatalból kirendelt állatvédő", nem amerikában élünk! Nem tudod bizonyítani, hogy tőle vettétek a kiskutyát. A hatóság sokszor a nagyüzemi szaporítókkal sem tud érdemben mit kezdeni, nemhogy ilyen apróságokkal. Egyetlen dolgot tehetsz. Végignyálazod ezt az oldalat és terjeszeted az igét a környezetedben, ha valaki kutyát akar vásárolni: [link]
A felvilágosító kampányt kezdheted a szüleidnél.
Ha mindkét kutya tüdőgyulladásos, akkor odamentek szépen a másik gazdival, és addig nem jöttök el onnan, amíg nem téríti meg a károtokat. Esetleg az állatorvost is magatokkal vihetnétek.
Neked a kutya teljes vételárát térítse meg, és ha van rá mód, akkor az orvosi költségeket is.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, sajnos sok ilyen eset van, és ilyenkor döbben rá az ember, hogy mi a különbség egy korrekt tenyésztő, és egy pénzéhes szaporító között.
Bocs, hogy a pénzre helyeztem a hangsúlyt, de ez az egyetlen, amit el tudtok érni, hogy azt visszakapjátok.
Eljárás nem fog indulni ellene, ha bele szakadtok, akkor sem:(
"a másik kiskutyát 5 hetesen adták oda az új gazdiknak."
Hát ez sem normális dolog, 6 hetesen szokták kiválasztani és 8 hetesen elhozni. Sajnálom. Milyen fajta volt? Amit tehetsz hogy (többen is mondták) más forúmukón írsz hogy ne vegyenek innen kutyát STB... Ez nem rossz ötlet hogy a másik gazdával elmentek oda és (tudom hogy a pénz nem számít,nekem sem számítana) vissza követelitek a pénzeteket, esetleg ha van bizonyítékod hogy onnan vettétek akkor már lehet hogy feljelentést is tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!