Van egy 9 hetes német juhászunk,6 napig bent aludt velünk a házba, de már egyik este kivittük, elkerítettünk neki egy részt, van háza, vize, de annyira sír egész éjszaka, hogy nem lehet tőle aludni, mit csináljunk?
a legelso valaszolo vagyok:
Hozzateszem meg, hogy a nemetjuhasz egy nagyon ragaszkodo es gazdakedvelo kutya. Ha teged tekint gazdanak akkor teged szeret a legjobban es szeretne mindig melletted lenni.
Szerintem nappal is hagyjatokkint a kutyat, ne csak bent legyen es neha neha nappal kis idore hagy kint egyedul, de ne tul sokaig... Igy remelhetoled egy idoutan hozzaszokik az ejjeli alvashoz.
Nekem is van egy nemetjuhaszom. 13 eves es mar nagyon oreg, de minen este az ajto elott alszik, azzal is jelezve hogy szeret minket es vigyaz rank...
Majd megszokja idővel.
Legyél vele többet kint az udvaron, hogy szokja a kinti világot. A helyére meg tegyél be vmi rongyot amin rajta van a "szagod". vegyél fel egy rossz nadrágot vagy pólót, játszál vele abban, és után tedd a fekhelyére.
Napközben is hagyd néha egyedül az udvaron, (figyelheted az ablakból, így látod, hogy mit csinál) nem kell mindig
vele lenni, mert akkor sosem szokja meg.
Este etetés után azonnal vidd a helyére, állítólag ha tele a hasuk, jobban alszanak.
Ott adjál neki enni, ahol a helye van, és akkor "megszereti" könnyebben.
Tegyél be neki játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!