Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szabadtéri kutyázáshoz milyen...

Szabadtéri kutyázáshoz milyen ruházatot ajánlotok?

Figyelt kérdés
Téli és nyári, időjárás- és karomálló nadrág, mellény, kabát, lábbeli érdekelne, vagy bármi, amit hasznosnak találtatok. Valami olyan megoldást keresek elsősorban, amivel mondjuk a tömegközlekedésen sem nézek ki gyári munkásnak vagy szobafestőnek, ha kutya is van velem :)
2012. jan. 5. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én általában a régebbi farmereimet hordom (téle alá cicanaci, vagy ha nagyon durva tél van, akkor van egy direkt erre a célra használt snowboard gatyám), egy vízálló túracipő az az ami nekem eddig nagyon hiányzott, és most, hogy már van, tuti biztos vagyok benne, hogy létfontosságú!. Hasznos lehet egy decathlonos lábszárvédő, abban nem tudod összesarazni a gatyád, meg ha kicsi kutya felugrál rá, akkor se leszel sáros.

Én felül általában 48 réteg (vicceltem, de rengeteg) vékony hosszú ujjú/rövid ujjú felváltva pólót szoktam hordani, és egy régi már eredeti céljára nem használt snow board kabátot.

Amit még nagyon szeretnék, az egy jó kis sok zsebes mellény, amiben falatot, labdát, apportfát, meg minden vackot lehet tárolni, és fel tudok benne menni vizsgázni úgy, hogy a kutya nem tudja, hogy kipakoltam :)))

Egyébként hacsak nem mosod minden áldott héten, kutyázós cuccban azért mindenképpen lepukkantan fogsz kinézni.

2012. jan. 5. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi! Ez a lábszárvédő marha jó ötlet, eddig eszembe se jutott :)

És hát igen, a könnyen tisztíthatót kihagytam :) Gyerekkoromban voltak ilyen "öntisztuló" cuccaim, egyik nap összesároztam, másnapra lepergett. Most amit szereztem nadrágot kutyázni, arról kiderült, hogy gyakorlatilag a levegőből is összeszedi a szmogot, annyira tapad bele minden mocsok, és sima vízzel nem is fakul a folt, csak mosással. Szóval nem tudom, hol vehetnék olyan nadrágot, amit elég lerázni vagy átmosni vízzel, hogy használható állapotba kerüljön megint.

Idén télre vettem sínadrágot, de ebben az enyhe időben izzadok benne mint a ló... Meg van egy borzasztó meleg pehelytollbélésű vékony kabátom, de az meg a "terepet" nem bírja, minden ágacskától ki akar szakadni...

2012. jan. 5. 17:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom túra gatya kéne hozzá, csak nem olcsók sajnos. De a farmer az tuti, az nem kopik, áldozz be egyet kutyázósnak (sajna nekem végül az összes kutyázós lesz mindig). Alapvetően szerintem ami túrázáshoz jó, annak jónak kell lennie kutyázáshoz is, úgyhogy mindenképpen dechatlonban nézelődnék a helyedben.
2012. jan. 5. 17:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm :) Nincs a környéken dechatlon, de majd ha arra járunk, körbenézek :)
2012. jan. 5. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a vaterán vettem sioverallokat, jól néznek ki nagyon. Csak belebujok, és hajrá. ha végeztem leveszem, és alatta a tiszta cucc:)
2012. jan. 5. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nyáron rövidgatyában sétáltatok kutyát, és mielőtt bárki szóvá tenné: igen, összekarmolják a lábaimat a bokrok és dzsindzsák. De sajnos szeretek belemászkálni mindenféle tocsogóba, folyóba, nádasba és dagonyába. Ehhez elég egy strapabíró Mountexes túraszandál (bár van, amikor mezítláb mászkálok erdőn-mezőn) plusz egy póló.

Ha hideg van, valódi farmeranyagból készült vastag, erős farmert szoktam hordani (teszkós farmer), vagy munkaruházati boltban vásárolt nadrágot (ez nagyon jó, csak nem mindig van női méretben). Jó minőségű, vízálló túrabakancsot hordok, és szükséges mennyiségű réteg felett egy eső- és szélálló kapucnis dzsekit. Nagy hóban jó a bakancsra húzható lábszárvédő/kamásli, hogy ne menjen tele a lábam hóval.

A legeslegfontosabb szerintem a vízálló, kényelmes cipő, az 100%-kal meg tudja dobni a közérzetedet.

Szóval sztem ha Decathlonba bemész, ott jóformán mindent megtalálsz, és decathlonos túranadrágban és dzsekiben nem is fogsz jómunkásembernek kinézni. :)

Bár azt hozzá kell tennem, hogy anyukám általában nem engedi be a kutyasétáltatós holmijaimat a házba, mert szerinte már látvány útján is fertőznek... :P

2012. jan. 6. 08:31
 7/9 anonim ***** válasza:
44%

legfontosabb a kabát és a cipő.

vízálló- szélálló lehetőleg kapucnis,kabát, kivehető béléssel, így évi 10 hónapot tudod használni .

persze nem olcsó, de megéri ,3 az 1-ben kabátnak is hívják!

farmer-ek :)jó sok farmer :)

rövid és hosszú ujjú termó pólók!

magas nyakú pulcsik, esetleg garbó ( mert a természetben néha hideg van és fúj a szél :)

cipő :

nyáron a tornacipő is remek, vagy a vízálló szandálok, esetleg a vízálló nyári cipők.

de a lényeg a bakancs, vagy a túracipő!

javasolt egy könnyebb vékonyabb bakancs, száraz időre, és egy komoly vízálló bakancs sárba-esőbe-hóba,stb.

a talpkiképzés legyen inkább puha terepre való, a sziklás nagyon merev !

nem rossz a gumicsizma, csak a valóságban évente talán 10-20 napot használod.és hideg !persze nyári zápor után ,a magas fűben jó .

a kínai sport cipők csak 1 hónapot bírnak :)

léteznek olyan boltok, ahol kapható használt ,de jó minőségű márkás bakancsok !

ott 30-60 %-al olcsóbban is kapsz.

2012. jan. 6. 11:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :))
2012. jan. 6. 12:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Én itthon szoktam kutyázni télen nyáron itthoni ruhában.

Télen: cicanadrág felé egy itthoni bemelegítő alsó, egy itthoni majdnem térdig érő csizma, itthoni kabát alatta pulcsi(k)

Nyáron: itthoni rövidnadrág,atléta,papucs

Ha utcára megyek ki akkor a rendes ruháimat szoktam felvenni,mert séta közbe a kutya nem ugrál rám és nem sároz össze (többnyire)

2013. okt. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!