Mi a biztosíték arra, hogy nem verekednek?

Amint tapasztalod a szabálysértést, rögtön korrigáld. :) (küldd le)
Sétáltatás hogy működik? Elmondod az elejétől a végéig?
oks:)
A séta úgy kezdődik, hogy nagy izgatottsággal vakkantgat a fekete (van, hogy elkezdi rángatni a pórázt...) én meg próbálom fegyelmezni, hogy addig nem megyünk, míg le nem nyugszik. Aztán a lakásból kiérve ugatás, morgás a nagyvilágra. A kis barnácska kutyusom meg se nyikkan, szó nélkül jön a lábam mellett. Aztán kutyafuttatónál szabad rohangálás, játék, ilyenkor játékból ugyan de morognak egymásra, általában a fekete kezdi, és ő harapdálja a nyakán a bőrt rendesen a másiknak. Aztán megyünk haza. Szerencsére - na persze a fáradtság is kell hozzá- akkor már normál séta van mindkét kutyánál, nics pórázrángatás. A barna meg inkább érezhetően húz haza.

Na akkor elmondom, miket kell még megtiltani a kutyának: ugatás, morgás, harapdálás. Neki egyelőre játékból se, hogy teljesen tiszta legyen az üzenet. Se a világra, se másik kutyára, se semmire nem reagálunk agresszióval és pont.
Na legyen fix útvonala a sétának, néha menj totál az ellenkező irányba, mint ahogy szoktatok. Ha a kutya valamerre nagyon akar menni, csak azért is menj a másik irányba.
Egyébként biztos vagy benne, hogy lenyugszik a kutya, mielőtt elindultok, vagy csak idegesen nyugton marad? Nem mindegy :) Ha látod, hogy leül vagy megáll ugyan, de ugrásra készen, akkor az még nem nyugalom.

Akkor nekem is magabiztosabbnak kell lennem.Ezt tanulnom, gyakorolnom kell. Tudatosítanom kell magamban, hogy ők ösztönlények, akik a falkában alárendelt szerepben kell lenniük. Sajnos sokszor ezt elfeljtem, és a babusgatások közepette, elveszek a kis barna szemükben, és teljesen engedékeny leszek.
Köszönöm a sok segítséget!

Ha már felismered, hogy mit hibázol, akkor azzal megtettél egy igen nagy lépést. :)
Ha bármi kérdés merülne fel benned, mert nem tudod, hogy csináld, nyugodtan kérdezd meg, és megpróbálunk segíteni. :)
Minél több felelősségteljes gazdi annál több boldog kutya. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!