Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tarthatnám tisztán a...

Hogyan tarthatnám tisztán a mudi fajtájú kutyám bundáját?

Figyelt kérdés
Most nem a sárra és porra gondolok, mert az legtöbbször magától kijön a szőréből (kivéve ha a sár tincsenként beletapad a szőrébe, az csak akkor jön ki, ha kézzel kiszedem, nem kis meló). Hanem mivel a kutya nap mint nap kapcsolatba kerül szalmával, szénával a szőre állandóan tele van ezeknek apró darabkáival. Ezt legegyszerűbben fésüléssel lehet kiszedni a szőréből, ennek a fajtának viszont a sűrű fésülés nem tesz jót. Kézzel kiszedni pedig nagyon sokáig tartana, és nem is biztos hogy észrevenném az összes darabot. Esetleg fürdetéssel (sampon nélkül) lehet hogy könnyebb lenne, de ezt most télen nem próbálnám ki (kinti kutya). Esetleg van valakinek ötlete mit lehetne még kipróbálni?

2012. jan. 4. 19:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez a problémám, nem hittem, hogy másnak is lehet... A különbség az, hogy én jól elrontottam az első kutyám a sok fésüléssel, fürdetéssel. Így én inkább minnél kevesebbet fésülöm, fürdetem őket, figyelek, hogy hol mászkálnak, és inkább maradjon benne egy kis szalma. A fürdetéstől nem fog kijönni belőle csak ami a tetéj van de az meg magától is lejön. Épp ezért mondják, hogy a fürdetés előtt ajánlatos megfésülni, de akkor meg ugyanott vagy.
2012. jan. 8. 20:34
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem vagyok regisztrálva erre a fórumra, de ha te igen, akkor hálás lennék ha megkérdeznéd helyettem és megírnád, ha tudnak a többiek ajánlani valami jó módszert.

Köszi a válaszokat, ezek szerint a fésülésnél tényleg nincs jobb módszer, de én tényleg úgy tudom hogy a sűrű fésülés árt a szőrének, és nem éri meg hogy elrontsam neki.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a képeken csak a szőrének a felszíne látszik, de ha végigsimítom rajta a kezem, akkor látszik hogy a bundája belsejében is van jó sok darab.

2012. jan. 9. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!