Tényleg önző dolog, hogy nekem mopszom van?
Figyelt kérdés
Szerintem már maga a kérdés is érdekes... Legalábbis én nem értem. Itt GYK-n olvastam az illetőtől egy olyan hozzászólást, hogy szerinte önző dolog, ha valakinek mopsza van. Úgy jutott el eddig a gondolatmenetig, hogy ugye a mopsz az horkol, taknyol stb... Szerinte önző dolog a gazdától, ha mopszot tart. Akkor én önző lennék? Én személy szerint nem értek ezzel egyet, mindig is mopszot szerettem volna, hiába -sokak szerin- csúnya, taknyos és horkolós. Nekem pont ezek a tulajdonságok tetszenek, de nagyon nagyon és iszonyú ez szeretnivaló fajtának tartom. Mondjuk eltértem, mert ez nem idevág, de a kérdésem az, hogy miért önzőség mopszot tartani? Szerintem ez abszurd. Nem én tenyésztettem ki a fajt így ahogy van, amit én adhatok neki az szeretet, ápolás, játék és minden, hogy a kutyám jól érezze magát.2012. jan. 4. 13:05
21/28 anonim válasza:
Így van, becsúszik. De keverékeknél is becsúszik ám ízületi problémáktól kezdve allergiáig minden, csak arra nem tudnak ráhúzni egyetlen fajtát sem, ezért nem mondogatják, hogy hú ezek a keverékek, mennyi a beteg közöttük... :))
22/28 A kérdező kommentje:
16
Ja bocs, elírtam, siettem.:) Előrébb olvashatod, fajtának írtam.:)
14
Igen, az én kutyum is ilyen, nem tudja eldönteni soha, hogy melyik felén is menjen a csoportnak! :D :D
2012. jan. 4. 17:37
23/28 A kérdező kommentje:
17 Köszi, ezeket jó tudni.:) Hát remélem én nem jutok hasonló sorsra a kutyummal, bár sajnos benne van a pakliban.:/
2012. jan. 4. 17:43
24/28 anonim válasza:
Nekem és a férjemnek tetszik a mopsz. És remélem majd lesz is egyszer. Jelenleg egy pincsink van, nem teljesen pincsi, hosszabb a lába, nagyobb és nem annyira nyomi a pofija. Eddig akinek nem mondtam és kutyafajta ismerő emberek, rávágták hol vettük ezt a csodaszép tibeti spánielt? :D
Szard le ki mit mond, szeresd őt és kész. Szerintem sokkal önzőbb dolog egy nagytestű, nagy mozgásigényű kutyát venni panel lakásba, csak azért mert a gazdinak az tetszik...
25/28 anonim válasza:
21-es. Szerinted egy keverék kutya honnan származik? :-) Két fajtatiszta (kutyától...) nem egy másik bolygóról, természetes, hogy egy keverék kutyának is lehetnek örökletes vagy genetikai betegségei... :-)
26/28 anonim válasza:
Igen, ezért nem értem, hogy jött ide, hogy kevés egészséges fajta van. Ez így eleve nem igaz, mindegyiknél fordulnak elő betegségek, nem lehet tökéletesen egészséges fajtát kitenyészteni. Se kutyából, se emberből, se semmiből nincs tökéletesen egészséges vérvonal, de ezen igazából nem kell meglepődni, természetes dolog.
27/28 anonim válasza:
Úgy jött ide, hogy szitkozódnak az emberek a Mopsz betegségei miatt, miközben kb minden kutyafajtának megvannak a maga jellegzetes betegségei. Így jött ide. :-)
28/28 A kérdező kommentje:
Jah, nekem is mondjuk. :D
2012. jan. 5. 00:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!