Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Legális, vagy nem?

Legális, vagy nem?

Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben egy amstaffot. És arról érdeklődök hogy legális-e a fülvágás, vagy nem? És hogy mennyibe kerül? És hogy milyen idősen végezhető el rajta, úgy hogy ne szenvedjen vele túl sokat? Mennyi a gyógyulási idő? És mikre kell nagyon odafigyelni?
2012. jan. 3. 20:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
törzskönyves kutyánál lehet fület/farkat vágni,de csak akkor ha az a standardben elő van írva.amúgy tudomásom szerint sokat kell vele szenvedni és kezdőknek amúgy sem ajánlott.mellesleg szerintem a kutyának fáj,tök mind1 milyen idősen csinálják.Az mégis csak a füle könyörgöm... Amúgy személy szerint én ellenzem a dolgot:)
2012. jan. 9. 20:06
 22/24 anonim válasza:
0%

Ez nem csonkítás nem kínzás nem bűntény!

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről:

10. § (1) Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás és a fajtajelleg fenntartása kivételével - nem végezhető.

Ez fajtajelleg a kutyánál!

Úgyhogy kussoljon aki aztmondja hogy tilos meg kínzás!

2012. júl. 18. 22:56
 23/24 anonim ***** válasza:

A Kormány 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelete

egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról

(9) A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 16. §-a a következõ (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Eb küllemének megváltoztatása érdekében farok kurtítás végezhetõ, az eb hét napos koráig.”

13. § (1) Ez a rendelet – a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével – a kihirdetését követõ második hónap elsõ napján lép

hatályba.

Kihirdetés dátuma: VI. 11.

És aki nem tudná értelmezni, csak és kizárólag a farok vágása lesz engedélyezve. HA nem hiszel nekem nem engem kell lepontozni, hanem utána kell olvasni.

[link]

2012. júl. 19. 10:57
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez mekkora baromság istenem... Ennyi erővel a farok vágás nem állatkínzás? Ha megfelelő időben hajtják végre a fül kupírozását a kutya meg sem érzi, mivel nincs beporcosodva a füle! Rakás szerencsétlenség ül a kormányban is....
2012. aug. 21. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!