Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Legális, vagy nem?

Legális, vagy nem?

Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben egy amstaffot. És arról érdeklődök hogy legális-e a fülvágás, vagy nem? És hogy mennyibe kerül? És hogy milyen idősen végezhető el rajta, úgy hogy ne szenvedjen vele túl sokat? Mennyi a gyógyulási idő? És mikre kell nagyon odafigyelni?
2012. jan. 3. 20:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%
Igen legális ha törzskönyves lenne és elég hamar megszokták ejteni 8-10 hetes korba talán. Ismerősömnek 10 ezerért csinálta az orvos benne volt 3 kontroll vizsgálat is.
2012. jan. 3. 20:26
 12/24 anonim ***** válasza:
55%
Amennyire tudom, legális a fülvágás, ha a fajtajelleg megkívánja, de csak törzskönyvezett kutyánál. Bár ezt csak itt olvastam, és lehet, hogy farokra vonatkozó kérdésnél, és lehet, hogy januártól tényleg tiltják... Szerintem kérdezz utána tenyésztőknél.
2012. jan. 3. 20:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Itt a törvény szövege:

"(2) Az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével - nem végezhető."

[link]

2012. jan. 3. 20:28
 14/24 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen! :)
2012. jan. 3. 20:28
 15/24 anonim ***** válasza:
11-es vagyok köszi hogy lepontoztatok.. így segítsen az ember a másiknak.
2012. jan. 3. 20:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ne rinyálj.
2012. jan. 3. 20:34
 17/24 A kérdező kommentje:
Mint már írtam senki lelkivilágára nem vagyok kíváncsi. Ha nem a kérdésekre írtok választ, kérlek akkor ne is írjatok inkább semmit.
2012. jan. 3. 20:36
 18/24 anonim ***** válasza:
Engem már csak az érdekel, hogy mik az "e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás"-ok. Mert abban például benne lehet, hogy a fajtája miatt lehet fület-farkat vágatni.
2012. jan. 3. 20:41
 19/24 anonim ***** válasza:
Megpróbáltm azokat megkeresni, de nem találtam :S
2012. jan. 4. 08:06
 20/24 anonim ***** válasza:
Ezért mondom, hogy tenyésztőknél kéne utánakérdezni, ők biztos képben vannak az aktuális szabályozással.
2012. jan. 4. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!