Legális, vagy nem?
Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben egy amstaffot. És arról érdeklődök hogy legális-e a fülvágás, vagy nem? És hogy mennyibe kerül? És hogy milyen idősen végezhető el rajta, úgy hogy ne szenvedjen vele túl sokat? Mennyi a gyógyulási idő? És mikre kell nagyon odafigyelni?2012. jan. 3. 20:00
11/24 anonim válasza:
Igen legális ha törzskönyves lenne és elég hamar megszokták ejteni 8-10 hetes korba talán. Ismerősömnek 10 ezerért csinálta az orvos benne volt 3 kontroll vizsgálat is.
12/24 anonim válasza:
Amennyire tudom, legális a fülvágás, ha a fajtajelleg megkívánja, de csak törzskönyvezett kutyánál. Bár ezt csak itt olvastam, és lehet, hogy farokra vonatkozó kérdésnél, és lehet, hogy januártól tényleg tiltják... Szerintem kérdezz utána tenyésztőknél.
13/24 anonim válasza:
Itt a törvény szövege:
"(2) Az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével - nem végezhető."
14/24 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen! :)
2012. jan. 3. 20:28
15/24 anonim válasza:
11-es vagyok köszi hogy lepontoztatok.. így segítsen az ember a másiknak.
17/24 A kérdező kommentje:
Mint már írtam senki lelkivilágára nem vagyok kíváncsi. Ha nem a kérdésekre írtok választ, kérlek akkor ne is írjatok inkább semmit.
2012. jan. 3. 20:36
18/24 anonim válasza:
Engem már csak az érdekel, hogy mik az "e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás"-ok. Mert abban például benne lehet, hogy a fajtája miatt lehet fület-farkat vágatni.
19/24 anonim válasza:
Megpróbáltm azokat megkeresni, de nem találtam :S
20/24 anonim válasza:
Ezért mondom, hogy tenyésztőknél kéne utánakérdezni, ők biztos képben vannak az aktuális szabályozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!