Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel nevelhetném meg a...

Mivel nevelhetném meg a kiskutyámat? (lent)

Figyelt kérdés
10 hetes labrador (vagy golden retriver) keverék kutyusom van és nagyon harcias. Ha rászólok és felé emelkedek hátratolja a fenekét és rámugat. Nem fél cseppet sem, ha ráütök az orrára még jobban harciaskodni kezd és nem adja meg magát. Ha megpróbálom felemelni, elszalad és bebújik olyan helyre, ahol nem érhetem el. Nem tudom miért, de ha a nyakánál fogom meg a bőrt, arra érzékeny és nyüszít. Kipróbáltam, hogy ha harapdál (sajna hiába játékból, van hogy begurul és szépen ott marad a foga nyoma a kezemen, vagy bemérgesedik, megfogom ott, és ha nyüszít elengedem. Akkor kicsit lenyugszik. Ez így jó? Vagy mit tegyek?
2012. jan. 2. 08:43
 1/8 petrusi ***** válasza:
48%
Ha nem vesz komolyan, akkor próbáld meg lenyomni a földre a nyakánál fogva, és várd ki, amíg magától lefekszik(ez általában jelzi neki, hogy ki a főnök).
2012. jan. 2. 08:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha durván játszik, sikíts fel, ezzel jelzed, hogy neked fáj. Majd hagyd ott a kutyust egy időre.

Ilyenkor felesleges pöckölnöd az orrát stb., mert ő azt is játéknak veszi.

2012. jan. 2. 08:51
 3/8 anonim ***** válasza:
10%
ADD EL.
2012. jan. 2. 08:53
 4/8 anonim ***** válasza:

A harapásnál amit csinálsz az nagyon jó. 10 hetesen ez valószínűleg még nem olyan komoly agresszió, inkább csak hevesen játszik. Ne üss az orrára, mert azt ő csak még inkább játékra hívásnak veheti. Még nagyon fiatal, nem kell büntetni és fegyelmezni komolyan. A lényeg az, hogy legyél meggyőző a számára, hogy te vagy a falkavezér.

És amikor már mehet ki az utcára akkor ajánlanám, hogy menjetek kutyaoviba, ott hasznosabban tudnak neked segíteni.

2012. jan. 2. 08:53
 5/8 petrusi ***** válasza:
Az alomtól elválasztott kölyök új környezetbe kerül és nem tapasztalja többé társai reakcióit. A felsikítás tényleg jó módszer, így jelzed a kutya felé, hogy nem tetszik a viselkedése.Így tudsz hatni a kiskutyára, mivel ezt úgy fogja fel, mintha a testvérei nyüszítenének.
2012. jan. 2. 08:56
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
ne magasodj fölé, az egy ekkora kutyában nem tiszteletet, hanem félelmet ébreszt, ezért (is) bújik el előled olyan gyakran. Semmiképp se ütögesd, sehol és semmiért, nincs igazán értelme. Határozottan, tiltószavakkal, és azokhoz kapcsolt mozdulatokkal fegyelmezd, menj le az ő szintjére, guggolj, térdelj le hozzá, ha magadhoz akarod hívni, ez bizalmat kelt benne és nem fog vonakodni. A harapásnál is be kell vezetned egy külön jelzést, kb tökmindegy, mi az, csak mindig akkor használd. Én mindig azt mondtam, megemelt hangon "fáj", de a sikítás is jó, neki igazából egyre megy. most, ha kisebb kutyussal vagy az unokahúgommal játszik és nem találja el a mértéket, ugyanezt a szót mondom és azonnal abbahagyja (engem már régóta nem harapdál)
2012. jan. 2. 09:20
 7/8 anonim ***** válasza:
még valami: ha felül fogod a nyakát, az tökéletes, az anyja is így fegyelmezi a kölyökkutyát, meg sem kell tanulnia, h mit jelent, ösztönösen tudni fogja. csak mindig indokolt esetben tedd és ne szorítsd nagyon :)
2012. jan. 2. 09:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. A felémagasodást már nem alkalmazom (idő közben rájöttem, hogy semmi haszna), de a nyakánál fogós, illetve a földre lenyomós az siker :). Olyankor lenyugszik, magára is hagyom és nem csinálja tovább. A sikításosdi nem igazán jött be, de még kísérletezgetek.

Annak a kedves válaszolónak, aki azt írta, hogy adjam el: *******, adnának el téged a szüleid... Utálom az ilyen kis ny*morékokat, akik mindenbe belep*fáznak. Tök normálisan feltettem egy kérdést, mert jó gazdi szeretnék lenni és akkor ilyen okosokat kell hozzáfűzni. Te is valami észlény lehetsz! Gratulálok!

2012. jan. 3. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!