12 hetes kiskutyámat mennyi ideig sétáltathatom kint?
Ma megyünk a kiskutyámért.12 hetes a tenyésztő csak most adta ki.
Minden oltása megvan,teljesen féregtelenített.Mikor vihetem az utcára sétálni,és mennyi időt lehetek kint vele?Olvastam,hogy a kölyköket nem szabad nagyon leterhelni a sétával,de időt nem írtak sehol.Tehát a lakásban és kertben való hancurozás után,mennyi ideig sétáltathatom az eső napokban esetleg hetekben? 10-15 perc vagy akár 1 órát is már?
Igen, a legjobb ha őt kérdezed meg, a tenyésztők minden ilyesmi kérdésre szívesen válaszolnak, és biztos hogy jól mondja, hiszen van már ebben tapasztalata.:)
Én is 12 hetesen hoztam el a kutyám, én először pórázra szoktattam, mert kicsit akaratos volt, az napi negyed órát vett igénybe
Pár nap alatt már tudott úgy sétálni hogy nem kapkodott hátra a pórázhoz. Először én csak kb. fél órára vittem ki az erdőbe szabadon sétálni. Gyakoroltuk ilyenkor a behívást, úgyhogy bőven elég volt fél óra hogy teljesen elfáradjon, és hazafele már szépen láb mellett sétáljon.
Aztán ahogy egyre nőtt ő, meg az energiája, eljutottunk a másfél órás sétákhoz. :) És mivel golden, közben dummyzunk terepen, így jól lefárad közben :P
Szerintem fajtától, egyedtől is függ. Úgyis meg fogod látni, hogy inkább lusta vagy inkább pörgős kiskutya.
Lehet, hogy 15 percnél tovább nem fog tudni koncentrálni (nekik a pórázon menés, és főleg a "világlátás" nagy szellemi igénybevétel!) meg az is lehet, hogy simán megy, ahova és amennyit kell. A terrierem kiskorában lazán lenyomott velem 1,5 órás sétákat is, igaz, nem pórázon, a másik kutyámmal meg elég volt elmenni a sarokig, aztán aludt két órát.
Meg fogod látni, hogy el van-e fáradva. Szerintem a legjobb, ha fokozatosan növeled a séta hosszát és idejét, mondjuk mindig egy háztömbbel mentek messzebb hazulról. Lehet, hogy eleinte csak annyi lesz, hogy a szomszéd házig elmentek fél óra alatt, mert még nem érti, mit vársz tőle és minden eltereli a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!