A kutyánk (fél éves német vizsla kölyök) elszökött tegnap éjjel, szétrágta a drótot. Ha nem fogadja be senki, megfagy odakint?
Tegnap éjjel nagyon megijedt a petárdáktól, meg a tűzijátékoktól és kiszökött (kennelben tartjuk éjjel, de szétrágta a drótot). Próbáltuk keresni, semmi.
Kérdésem: elég hideg van kint, élelem és víz nélkül meddig bírja szegény? Tegnap este még megetettük és megitattuk.
Ha valaki nem fogadja be, megfagy ebben a hidegben? :(
Nem megsértődni kell, igazuk van a válaszadóknak.
Megértem a felháborodásukat is, én tegnap este 3 kutyát láttam, akik félelmükben rohantak, és egyiket sem tudtam megfogni, annyira sokkos állapotban voltak.
Szerinted a Te kutyád mennyire retteghetett ott kint, egyedül a sötétben? Azt állítod szétrágta a kennelt, belegondoltál mennyire félhetett, ha még erre is képes volt? Nem csak az a cél szilveszterkor, hogy a kutya ne szökjön meg, hanem az is, hogy ne kelljen megőrülnie a félelemtől.
Nem bántani akarlak, elhiszem, hogy aggódsz érte, de az emberek miért nem képesek megérteni, hogy a kutyák ilyenkor nagyon félnek!?
Ha előtte elmész vele sétálni 1-2 órát, megfuttatod, akkor a lakásban remekül elfeküdt volna a lábad mellett.
Remélem minél előbb megkerül, és utána felelőssebben fogsz gondoskodni róla.
Nagyon is egyetértek a válaszolókkal. Mi a fenének kell bezárni egymagában, legalább szilveszterkor veletek lehetne? Minek kell az ilyennek kutya, fel nem fogom...
Ha belegondolsz, hányszor jobban hall egy kutya, mint egy ember: akkor milyen erősséggel hallhatja szerencsétlen a petárdákat.
Egyébként: állatmenhelyen, gyeptelepeken kell érdeklődni a kutyáról, de minél HAMARABB!
Vizsláim vannak, vadászkutyák...kint vannak tartva, de nem együtt, biztonságos kennelben és nem félnek a petárdától, mert a vadászaton hozzászoktak már a zajokhoz. De ha a kutyám még nem hallott lövést, vagy nem tudom, hogy hogy reagál a petárdára, tűzijátékra, akkor zárt helyen a helye...Ha a kutya látja, hogy nyugodt a gazdi, akkor nincs gond vele, de ezen már kár rágódni, hogy mi lett volna ha....
A feladat a következő napokra: elsősorban hívd fel a környék vadásztársaságait, beszélj a fővadásszal, hivatásos vadászokkal, hogy ha a kutyádat látják, ne lőjék le, esetleg értesítsenek, vagy próbálják meg befogni...
Plakátold ki buszmegállóban, posták és boltok előtt, iskolák előtt, ahol sok ember megfordul. Járd körbe az állatorvosokat, esetleg menhelyeket, ha van ilyen. Ha van polgárőrség a faluban, akkor beszélj velük, hogy kerestek egy elveszett kutyát, és mindenhol legyen a kutyáról kép, mert sokan nem tudják, hogy hogy néz ki egy német vizsla.
Ha van benne chip, és regisztrálva is van, akkor jó eséllyel előkerül, ha nincs, akkor remélem legalább nyakörv van rajta, ami jelzi, hogy van gazdája és nem utolsó sorban könnyebb megfogni.
Ilyenkor nagyon sok az elkóborolt kutya, ez komoly trauma a kutyának...
Megfagyni nem fog, de pár nap után élelem nélkül legyengül a szervezete, és egyre kisebb az esélye annak, hogy épségben előkerül. Reméljük befogta valaki. Kunmadaras azért nem egy nagyváros, szerintem van rá esély, hogy előkerüljön...
Irány az utca, plakátolj, telefonálj a megfelelő szerveknek, és keresd...ennél többet nem tehetsz, de ha szereted a kutyádat, akkor kevesebbet sem.
Remélem meglesz...
Ez a hír a mai napom csúcspontja, NAGYON ÖRÜLÖK!! :)
Vigyázz rá nagyon!
de jó !
szegény kicsike, hogy félhetett
A tv-ben napok óta mondják, hogy be lehet kicsit nyugtatózni, és bent kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!