Honnan tudhatom, hogy megbízhatok a személyben, akitől a kutyust veszem?
szeretnék venni egy bichon bolognese kiskutyát. sikerült is találnom, de olyat, aki bár fajtiszta kutyust árul, de törzskönyvet nem tud adni hozzá. Nekem nem feltétlenül kell a törzskönyv, de megnyugtatna. Vagy legalább biztosan tudhatnám, hogy fajtiszta. Elég az, ha a szülők törzskönyvét látom? És honnan tudhatom biztosan, hogy az oltásokat tényleg megkapta??
még egy kérdés lenne...6 hetes kutyust hoznák el...nem gond, ha a kutyus délelőttönként egyedül lesz?
Segítsetek dönteni. Se a kutyusnak, se magamnak nem akarok rosszat.
aki 6 hetesen odaadja a kutyát, attól ne vegyél.
Legkorábban 8 hetesen, 2 oltással rendelkező kutyát hozz csak el. (amig a 2 oltása nincs meg, addig nem védett a kutya)
Az oltást az oltási könyvből láthatod. A számozott oltási könyveket meg kell kapnos a kutyával. A benne lévő oltás mellett ORVOSI aláírásnak és ORVOSI pecsétnek kell szerepelnie. (sok szaporító számozatlan "könyvecskét" ad a kutyával, ahol az oltásnál a saját aláírása szerepel.)
Igy nagyobb az esélyed, hogy fertőző betegségtől mentes kutyát veszel. De ha a szülőknek nincsenek meg a bolognese-knél kötelező szűrései genetikai betegségekre, akkor annak az esélye, hogy ilyet örököl a kutyád, fennáll, hogyha a szülők nem tenyésszemlések, akkor lehet, hogy standarden kívüli lesz.
Ha szülők törzskönyvét látod az még nem garancia arra, hogy valóban ők a szülők és nem baleset vagy vásárlás eredménye a kutya, akihez csak mutogatják a két "szülőt". Ezt el kell hinned a személynek akitől vennél.
Én nem kockáztatnék, de dönteni neked kell.
A törzskönyv 4500 forint!!!! aki arra nem képes hogy ezt elintézze attól mit lehet várni?
6 hetesen egyébként sem jó elhozni a kölyköt, mert nem szocializálódott és max. 2 oltása van (de inkább egy)
és akkor az oltási program végéig 3 vagy 4x2 hétig nem tudod levinni!
Kölyökkutyák:
-célszerű az első hetekben otthon maradni vele, hogy az anyjától és tesóitól való elválást + környezetváltozást a lehető legjobban vészelje át.
-az első év rendkívül kemény szokott lenni, mire kölyökből felnőtté válik a kutya. Ezidő alatt rombolhat, mindent szétszedhet, széttéphet, metróalagutat áshat a kertben és minden más gazságot elkövethet, hiszen gyerek.
-a szobatisztaságra szoktatás is eltart 4-5-6 hónapig
-a nevelése sem egyszerű feladat, amihez érdemes inkább segítséget kérni és kutyasuliba járni. Sokkal gyakoribb azoknak a kutyáknak a viselkedészavara, akit rosszul neveltek kölyökkoruktól, mint a menhelyi kutyáké, akik inkább alkalmazkodóbbak szoktak lenni.
Én első kutyának egy felnőtt ebbel kezdtem és nagyon bevált, mert az esetek többségében ő tanított engem arra, hogy mi is a teendőm vele(majd a kutyasuliban megtanították nekem a továbbiakat. A kutyusnak nem kellett, mert ő 6 évesen már tudta ezeket:-)))))). Sok örömet a leendő kutyához!
"6 hetes kutyust hoznák el...nem gond, ha a kutyus délelőttönként egyedül lesz? "
Na, ezért írtam le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!