Mi a véleményetek, szerintetek a kutyák képesek szeretni?
Hát én emberi érzelmeket semmiképp nem vetítenék ki rájuk.
Ha megfigyeled, vannak, akiket ki nem állhatnak a kutyák, és van, akiben első látásra megbíznak. Szóval szelektálnak, ergo ez nem egy eredendő ösztön, hanem személyes szimpátia kérdése.
Szerintem igen, rendelkeznek valami szeretet-szerű érzelemmel. Ez viszont sztem nem azonos a legendás kutyahűséggel, ragaszkodással, ami úgyszólván faj-jellemző.
Hát persze hiszen élőlények nem tárgyak, csak nyilván másképp élik meg és nem tudják kimondani és megfogalmazni.
Csak kimutatni.
Nézz meg egy boldogan játszó kutyát aki szinte nevet, bújik a gazdájához, kitörő örömmel üdvözli ha megérkezik.
Vagy behúzza fülét-farkát ha fél ilyenkor is lezajlik benne valami.
Vagy amikor dühösen ugat és védi a falkáját.
Igen sokrétű az érzelmi világuk szerintem.
Bocsi, de ennyire azért még nem kell megsértődni.
Azért a személyiség, a vérmérséklet kicsit más, mint a szeretet. Te is azt írtad, hogy a tacsi szeretett téged, csak a viselkedése volt más. Akkor mi is a probléma?
Amúgy sem a te kommentedre reagáltam, hanem a kérdésre.
A kutya mindig szereti a gazdáját!
A szomszédunk nem ad enni a kutyájának ki van kötve méteres láácra. Én szoktam eteni mikor meglát nagyon örül nekem. De még a gazdájának is aki sz@rik rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!