Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen gyerekszerető házörző?

Ilyen gyerekszerető házörző?

Figyelt kérdés

Szóval olyan házörzőt szeretnék, amely:

-max. 65 cm-es

-nem hatalmas mozgásigényű

-szereti a "családja" gyerekeit

-középhosszú szőrű-->heti: 1x, 2x (szőrápolás)

-nem ráncos a pofija:)

+a kertben lenne tartva télen-nyáron.-->közepes m.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 24. 17:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
newfullandi
2011. dec. 24. 18:28
 2/14 anonim ***** válasza:

Hát az a helyzet, hogy csak kerti tartásra csak a pásztorkutyákat tudnám javasolni, de azok meg nem kicsik, és valószínű nem fognak boldogan játszani a gyerekekkel, ha nem foglalkoztok vele eleget. Persze ha legalább kicsi korában (fél-egy éves koráig) lakhat a házban a családdal, és később is lesz elég kapcsolata mindenkivel, rendszeresen foglalkoztok vele (sok mozgás, tanítás), odafigyeltek a falkavezérségre, akkor meg lehet oldani, de azért ha itt kell kérdezgetned, hogy melyik fajtát válaszd, és ötleted sincs, akkor nem hiszem, hogy akartok ennyi energiát fordítani a kutyára.

A gyerekbarát kutyák általában azért azok, mert családi kutyák, szükségük van arra, hogy a család életének aktív részei legyenek, az meg nem megy, ha éjjel-nappal a kertben dekkolnak.

2011. dec. 24. 18:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Ki kell ábrándítsalak, egy kutyának sincs kicsi mozgásigény, talán leszámítva egy-két ölebet. Ha pedig éjjel-nappal kertben van a kutya, napi szintű fizikai és szellemi lefárasztás nélkül, ő fog intézkedni magának a lemozgatásáról. (Kóborol, lefojtja a szomszéd csirkéit, stb.)
2011. dec. 24. 18:52
 4/14 anonim ***** válasza:
a border colliet inkább kertbe ... nem túl nagy még a gyerekszeretőt is mondanám rá! hűséges! pásztor kutya és nem kicsi a mozgásigénye! az newfullandi is jó csak az iszonyú nagy hosszú a szőre és nyáladzik! még esetleg a golden retriever ... de az meg egyáltalán nem házörző vsizont a többi feltételedre megfelel! :D
2011. dec. 24. 19:49
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem bármelyik kutya lehet gyerekszerető, ha úgy van nevelve... Olvastam, meg láttam is, hogy a kaukázusit vagy kuvaszt agyon gyötörték a gyerekek, mégsem bántotta a kutya:) Saját példa nálunk a kuvasz, lehetett vele játszani, gyötörhettem nyugodtan (ha a hasát simogattam, vakartam, na azt nagyon élvezte) mégsem bántott, nem morgott rám soha, de a házat meg őrizte rendesen.
2011. dec. 24. 20:02
 6/14 anonim ***** válasza:

Ideális egy menhelyi turmix, azzal nem veszel zsákbamacskát, ha örökbefogadás előtt elmész néhányszor ismerkedni + esetleg a gyerkőcöt is magaddal viszed.

Manapság annyi a felelőtlen szaporító, hogy nehéz megfelelő kutyát találni...

2011. dec. 24. 21:17
 7/14 A kérdező kommentje:
szóval milyen fajtát ajánlotok?
2011. dec. 24. 21:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, azért nem feszültek itt egymásnak a fajta rajongók, mert nem a fajtán múlik hanem az egyeden és rajtad. Mivel nem ismerünk elég jól és a körülményeidet sem, a leírásból nehéz tanácsot adni, mert szinte bármelyikre igaz néhány kivételt leszámítva. Rajtad azért múlik, mert a nevelésen és az élete során átélt élmények befolyásolják mennyire gyerekszerető lesz. Ilyenkor szokták javasolni a menhelyi felnőtt (legalább 1,5-2 éves) keverék kutyákat, mert

1, Nekik már kifejlett az ösztönük, már ha van neki

2, Egy normálisabb menhelyen ismerik a kutyát

3, Azonnal látod kinézetre megfelel-e

4, Nem kell utána ebadót fizetned

Ha elmész egy menhelyre és elmondod ugyanezt biztosan tudnak neked mutatni egy megfelelőt. A nem nagy mozgásigényű az is relativ, mert valamennyire egyeden is múlik, nem csak a fajtán.

2011. dec. 24. 21:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a leírás alapján a berni pásztor, leonbergi, újfoundlandi, bernáthegyi és az ilyesmi típusú kutyák alkalmasak lehetnek, ha ragaszkodsz a fajtatisztához. De azzal számolj, hogy ezek a kutyák 100 ezer forinttól kezdődnek jó tenyésztőnél, ennél olcsóbbat nem érdemes venni, mert a szaporított kiskutyák többsége diszpláziás és rossz idegrendszerű, szóval gyerek mellett ezt én nem kockáztatnám meg.

Ha nem tudsz ennyit rászánni a kutyára, akkor látogass el egy menhelyre, mondd el az igényeidet és a gondozók tudnak majd ajánlani megfelelő kutyust.

2011. dec. 25. 12:32
 10/14 anonim válasza:
rottweiler.Nagyon kedvesek, gyerekszeretőek
2011. dec. 25. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!