Tényleg nem lesz jó házőrző a kutya, ha sokat játszanak vele?
A kérdés azért merült fel, mert van egy kuvaszunk, aki most lesz 1 éves. Nagyszüleimnek az a baja, hogy nem ugat annyit, az idegenekkel barátságos, míg az előző kuvasz ennek az ellentéte volt.
Zavarja őket, hogy foglalkozom vele, sokat simogatom, játszani is szoktam a kutyával. De én nem hiszem, hogy emiatt lenne mindenkivel barátságos, alapból nyugodtabb kutya. Szerintük az lenne a legjobb, ha a kutyát békén hagynánk, hadd legyen meg a kertben, míg én azt mondom, inkább foglalkozom vele, szeressen meg, minthogy rám támadjon, ha olyat csinálok, ami nem tetszik neki, mert alig kötődik hozzánk.
Különben hallani, hogy esténként gyakrabban, morcosabban ugat, szóval szerintem már "alakul". :) Ti mit gondoltok?
Ez butaság. A mi kuvaszunkkal sokat foglalkozunk, lassan 2 éves lesz. Annyira szeretjük, hogy éjszaka bent alszik a lakásban, együtt nézzük a tv-t, bújik hozzánk, igényli nagyon a szeretetet. A házat viszont félelmetesen őrzi, túlságosan is barátságtalan az idegenekkel amíg kapun kívül vannak.
Vannak kutyák amelyek korábban érők, korábban kialakul az őrző ösztön, amíg mások később érnek. A kuvasznak a vérében van a házőrzés, a tiétek is belejön majd. Én szeretném, ha a miénk kevesebbet ugatna.:)
A kutya akkor fogja őrizni a portát, ha megvan benne a megfelelő ösztön, és emellett a sajátjának is tekinti, biztos háttere van, falkája, akiket védhet. Falka pedig csak akkor alakul ki, ha foglalkoznak a kutyával. Persze egy erős ösztönű kutya anélkül is őrzi a házat, de az akkor is őrzi, ha mindenki játszik vele, akit a gazdái beengedtek a házba.
Valószínű az új kutya nem annyira ösztönerős, mint a régi, vagy egyszerűen csak elfelejtették, hogy lassabban érő fajta, 1 évesen még nem feltétlenül felnőtt.
Egyébként üzenem nekik, hogy a boldog kutya lelkesebben őrzi a házat, a boldogságához meg foglalkozás kell.
1 évesen még szinte kölyök.
Nem nem igaz az ha sokat foglalkozol vele akkor majd felnőttként nem lesz jó házőrző. Az lesz de tény hogy nem szabad elkényeztetni. Ha azt szeretnétek hogy jó házőrző legyen ne hadjátok idegeneknek simogatni max annak akit nem szeretnétek hogy nagy korába támadja.
Na ennek örülök:) Én igazából még arra is gondoltam, hogy nappal tudja, hogy mi is "aktívabbak" (kimegyünk az udvarra, mászkálunk kint, stb.) vagyunk, ezért nem jelez, míg este mikor elvonulunk, többet ugat (nappal jó, ha egyszer-kétszer megszólal)
Viszont olyan aranyos, amikor hazajövök, meglát, rám néz azzal a huncut tekintetével, kicsit hízeleg majd lefekszik, hogy simogassam a pociját:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!