Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megmorgott a kutyám, ez...

Megmorgott a kutyám, ez normális lenne?

Figyelt kérdés

Kis háttérinfó:

Van egy kölyökkutyám. Nagyon jól nevelt, szótfogad nekem, sok mindent tud, egy intelligens kiskutya.

Ma viszont kapott egy csontot. Éppen nagy buzgón rágcsálta, gondoltam megsimogatom közben egy kicsit, erre mikor a fejét simogattam, morgott egyet.

Mondom mi volt ez?? Megkértem ezekután, hogy adja oda a csontot. Nem akarta.(Pedig nagyon jól tudja az "Add ide" kérést.) Megkértem mégegyszer! Erre kaptam mégegy morgást. Itt elvettem tőle a csontot, megszidtam és azóta(kb egy órája) kizártam a falkából.

Most nagyon szomorú vagyok. Fáj, hogy nem szólhatok hozzá, de erősnek kell lennem.

Kérlek, mondjátok el a véleményeteket!

Akiteki, Theia, Alexandra, Pető Kriszti és minden tapasztalt kutyás véleményét nagyon várom!

Köszönöm!

2011. dec. 23. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ma pl. úgy csináltam, hogy egyik kezemben a tálkája, másik kezemben pár szem gumicukor :D

Leültettem, ahogy szoktam, álltam mellette és úgy csináltam, mintha beletúrnék a kezemmel a tálkájába és bevettem a számba a gumicukrokat. Közben a fejem ki se látszódott a tálkából és nyammogtam hozzá, meg hmm de finom stb. stb. aztán 1-2 perc elteltével leraktam elé a tálkját, mintha én már jóllaktam volna és ő is ehet, természetesen csak azután, miután mondtam, hogy tied :)

2011. dec. 23. 19:54
 12/16 Akiteki ***** válasza:

Ilyen esetben fontos a gyors reakció.

Kutya morog, tasli lekever, csont elvesz. És meg sem kapja egy darabig. Nem könyörgünk, hanem azonnal reagálunk. Egy óra bünti bőven elég, de a csontot csak holnap add oda újra.

2011. dec. 23. 20:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Csak így tovább! Ezt ne hagyd soha, mert nagyon elfajulhat. Egy olyan kutyus van nálam két hete, aki már akkor morog, és támad, ha kaját lát a kezemben. Egy elrontott kutyát már nem egyszerű helyre hozni. Ő még fiatal, és ha most rendbe teszed, akkor később már nem lesznek vele ilyen gondok.
2011. dec. 24. 08:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyon jól csináltad, azonnali gyors megtorlás, amibe esetleg még egy kis grabancszorítás is beleeshetett volna, de talán anélkül is használ. Jó esetben elég egy életben egyszer végigcsinálni ezt a hacacárét a csont körül.

Az "előevés", amit Alexandra írt, jó módszer, főleg ha épp az étel környékén domináns a szentem. Majd meglátod, meddig kell ezt csinálnod, lehet, hogy elég lesz egyszer-kétszer végigjátszani és máris leesik neki a lényeg, nem kell 15 évig minden este belelógatni a fejed a kutya tányérjába.

Szerintem egyébként nem fog megismétlődni, miután ilyen jól lerendezted a dolgot. Egyszer kipróbálta, meddig mehet el, de nagyot koppant, másodszor már nem kísérli meg. Esetleg majd még egyszer fél éves kora után, mikor kamaszodik és a hormonok kicsit megkavarják a viselkedését.

2011. dec. 24. 09:46
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Ma ismét előkerült a csont. Simán odaadta nekem, persze utána nagy buzgón, trükköket bemutatva visszakérte.:)))))

2011. dec. 24. 11:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Annyit rontottál el, hogy már az első morgásnál el kellett volna tőle venni. De amúgy jól csináltad. A beleevős trükköt én is használtam, én kolbásszal vagy olyan étellel aminek jó erős illata van.
2011. dec. 24. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!