Megmorgott a kutyám, ez normális lenne?
Kis háttérinfó:
Van egy kölyökkutyám. Nagyon jól nevelt, szótfogad nekem, sok mindent tud, egy intelligens kiskutya.
Ma viszont kapott egy csontot. Éppen nagy buzgón rágcsálta, gondoltam megsimogatom közben egy kicsit, erre mikor a fejét simogattam, morgott egyet.
Mondom mi volt ez?? Megkértem ezekután, hogy adja oda a csontot. Nem akarta.(Pedig nagyon jól tudja az "Add ide" kérést.) Megkértem mégegyszer! Erre kaptam mégegy morgást. Itt elvettem tőle a csontot, megszidtam és azóta(kb egy órája) kizártam a falkából.
Most nagyon szomorú vagyok. Fáj, hogy nem szólhatok hozzá, de erősnek kell lennem.
Kérlek, mondjátok el a véleményeteket!
Akiteki, Theia, Alexandra, Pető Kriszti és minden tapasztalt kutyás véleményét nagyon várom!
Köszönöm!
Ma pl. úgy csináltam, hogy egyik kezemben a tálkája, másik kezemben pár szem gumicukor :D
Leültettem, ahogy szoktam, álltam mellette és úgy csináltam, mintha beletúrnék a kezemmel a tálkájába és bevettem a számba a gumicukrokat. Közben a fejem ki se látszódott a tálkából és nyammogtam hozzá, meg hmm de finom stb. stb. aztán 1-2 perc elteltével leraktam elé a tálkját, mintha én már jóllaktam volna és ő is ehet, természetesen csak azután, miután mondtam, hogy tied :)
Ilyen esetben fontos a gyors reakció.
Kutya morog, tasli lekever, csont elvesz. És meg sem kapja egy darabig. Nem könyörgünk, hanem azonnal reagálunk. Egy óra bünti bőven elég, de a csontot csak holnap add oda újra.
Nagyon jól csináltad, azonnali gyors megtorlás, amibe esetleg még egy kis grabancszorítás is beleeshetett volna, de talán anélkül is használ. Jó esetben elég egy életben egyszer végigcsinálni ezt a hacacárét a csont körül.
Az "előevés", amit Alexandra írt, jó módszer, főleg ha épp az étel környékén domináns a szentem. Majd meglátod, meddig kell ezt csinálnod, lehet, hogy elég lesz egyszer-kétszer végigjátszani és máris leesik neki a lényeg, nem kell 15 évig minden este belelógatni a fejed a kutya tányérjába.
Szerintem egyébként nem fog megismétlődni, miután ilyen jól lerendezted a dolgot. Egyszer kipróbálta, meddig mehet el, de nagyot koppant, másodszor már nem kísérli meg. Esetleg majd még egyszer fél éves kora után, mikor kamaszodik és a hormonok kicsit megkavarják a viselkedését.
Köszönöm mindenki válaszát!
Ma ismét előkerült a csont. Simán odaadta nekem, persze utána nagy buzgón, trükköket bemutatva visszakérte.:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!