Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megmorgott a kutyám, ez...

Megmorgott a kutyám, ez normális lenne?

Figyelt kérdés

Kis háttérinfó:

Van egy kölyökkutyám. Nagyon jól nevelt, szótfogad nekem, sok mindent tud, egy intelligens kiskutya.

Ma viszont kapott egy csontot. Éppen nagy buzgón rágcsálta, gondoltam megsimogatom közben egy kicsit, erre mikor a fejét simogattam, morgott egyet.

Mondom mi volt ez?? Megkértem ezekután, hogy adja oda a csontot. Nem akarta.(Pedig nagyon jól tudja az "Add ide" kérést.) Megkértem mégegyszer! Erre kaptam mégegy morgást. Itt elvettem tőle a csontot, megszidtam és azóta(kb egy órája) kizártam a falkából.

Most nagyon szomorú vagyok. Fáj, hogy nem szólhatok hozzá, de erősnek kell lennem.

Kérlek, mondjátok el a véleményeteket!

Akiteki, Theia, Alexandra, Pető Kriszti és minden tapasztalt kutyás véleményét nagyon várom!

Köszönöm!

2011. dec. 23. 18:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
védte nehogy elvedd :)
2011. dec. 23. 18:16
 2/16 LadyLee ***** válasza:
100%
Bizonyos tekintetben normális, de le kell nevelni róla.
2011. dec. 23. 18:18
 3/16 anonim válasza:
Mivel még kölyök most kell tanítanod,nem nőtt annyira hozzád,hogy oda nyúlj hozzá amikor eszik,bár a kutyák többsége akármilyen jól nevelt amikor eszik és félti az ételt így reagál,nekem pl 2 nagy bobtailom van az egyik elöl el lehet venni akármit mikor eszik a másik meg olyan hogy már ugrik mikor kaja osztás van.törődni kell vele sokat,ha most elhanyagolod nagy korában meg is harap az ételért.
2011. dec. 23. 18:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem megengedhető viselkedés, viszont jól reagáltál.

Mivel még kölyök, nem nagy gáz, csak most jól tanítsd meg a határokat...

Én egy visszamorgással is megspékeltem volna a dolgot.

Esetleg egy kis pofaszorítással... (Az anyja is így tenné helyre.)

A falkavezértől nem védheti még a csontját sem. Ez nagyon nagy tiszteletlenség volt tőle...

2011. dec. 23. 18:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy a kajában kicsi kora óta túrkálhatok, ott nincs semmi gond... Csak a csontnál... Ez valami különleges dolog lehet nála, azt hiszem.
2011. dec. 23. 18:27
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz, és várom még mások véleményét is!
2011. dec. 23. 18:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Normálisnak normális, bepróbálkozik, viszont tényleg nem szabad neki hagyni. Szerintem jól kezelted a helyzetet (bár én rögtön az első morgásnál szankcionáltam volna); a kutyád semmilyen körülmények között nem moroghat meg téged, akár kaja van a dologban, akár bármi más. Csak így tovább!
2011. dec. 23. 18:44
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

Előfordulhat, de azért kicsit megnézném a helyedben, hogy hol vannak még apróbb csúszások a kapcsolatban, mert nagy tiszteletlenség ezt megengednie magának. Nem vagyok az erőszak híve, de én biztos már az első morgásért szájbavágtam volna és elvettem volna a csontot.

Nem tudom mennyire tetted el a csontot, de próbálj ki valamit: kitenni a földre, és bevédeni úgy, hogy eszébe ne jusson megközelíteni. Juss el odáig, hogy akkor se nyúljon hozzá, ha kimész a szobából. Hozd egyértelműen a tudomására, hogy a csont az a tiéd, akkor is ha a földön van. Majd akkor rághatja, ha te megengeded, de ha kéred, akkor megint a tied, és nem nyúlhat hozzá.

2011. dec. 23. 19:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A reakciód teljesen jó volt :) Jól írják a többiek is és te is jól érzed, hogy ezt nem szabad hagyni!

Próbáltad már, hogy látványosan "beleeszel" a kajájába, mielőtt odaadod neki?

A falkavezér eszik először és bármikor elveheti!

Én ezt pár hetente eljátszom a kutyámmal, szó nélkül odaadja mindig!

Amúgy még messze nem vagyok tapasztalt gazdi, de azért köszi :)

2011. dec. 23. 19:28
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ki fogom próbálni a csontkisajátítást!

Alexandra: Több kérdésnél találkoztam már a válaszaiddal, jó tanácsokat szoktál adni!

De ezt a látványosan beleevést, hogy érted? Beletúrkálsz? vagy tényleges evés imitálsz?

2011. dec. 23. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!