Megmorgott a kutyám, ez normális lenne?
Kis háttérinfó:
Van egy kölyökkutyám. Nagyon jól nevelt, szótfogad nekem, sok mindent tud, egy intelligens kiskutya.
Ma viszont kapott egy csontot. Éppen nagy buzgón rágcsálta, gondoltam megsimogatom közben egy kicsit, erre mikor a fejét simogattam, morgott egyet.
Mondom mi volt ez?? Megkértem ezekután, hogy adja oda a csontot. Nem akarta.(Pedig nagyon jól tudja az "Add ide" kérést.) Megkértem mégegyszer! Erre kaptam mégegy morgást. Itt elvettem tőle a csontot, megszidtam és azóta(kb egy órája) kizártam a falkából.
Most nagyon szomorú vagyok. Fáj, hogy nem szólhatok hozzá, de erősnek kell lennem.
Kérlek, mondjátok el a véleményeteket!
Akiteki, Theia, Alexandra, Pető Kriszti és minden tapasztalt kutyás véleményét nagyon várom!
Köszönöm!
Ez nem megengedhető viselkedés, viszont jól reagáltál.
Mivel még kölyök, nem nagy gáz, csak most jól tanítsd meg a határokat...
Én egy visszamorgással is megspékeltem volna a dolgot.
Esetleg egy kis pofaszorítással... (Az anyja is így tenné helyre.)
A falkavezértől nem védheti még a csontját sem. Ez nagyon nagy tiszteletlenség volt tőle...
Előfordulhat, de azért kicsit megnézném a helyedben, hogy hol vannak még apróbb csúszások a kapcsolatban, mert nagy tiszteletlenség ezt megengednie magának. Nem vagyok az erőszak híve, de én biztos már az első morgásért szájbavágtam volna és elvettem volna a csontot.
Nem tudom mennyire tetted el a csontot, de próbálj ki valamit: kitenni a földre, és bevédeni úgy, hogy eszébe ne jusson megközelíteni. Juss el odáig, hogy akkor se nyúljon hozzá, ha kimész a szobából. Hozd egyértelműen a tudomására, hogy a csont az a tiéd, akkor is ha a földön van. Majd akkor rághatja, ha te megengeded, de ha kéred, akkor megint a tied, és nem nyúlhat hozzá.
A reakciód teljesen jó volt :) Jól írják a többiek is és te is jól érzed, hogy ezt nem szabad hagyni!
Próbáltad már, hogy látványosan "beleeszel" a kajájába, mielőtt odaadod neki?
A falkavezér eszik először és bármikor elveheti!
Én ezt pár hetente eljátszom a kutyámmal, szó nélkül odaadja mindig!
Amúgy még messze nem vagyok tapasztalt gazdi, de azért köszi :)
Köszönöm a válaszokat!
Ki fogom próbálni a csontkisajátítást!
Alexandra: Több kérdésnél találkoztam már a válaszaiddal, jó tanácsokat szoktál adni!
De ezt a látványosan beleevést, hogy érted? Beletúrkálsz? vagy tényleges evés imitálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!