Ti kibírjátok, amit Jan Fennel tanácsol a Kutyapszichológia c. könyvében, hogy ne köszöntsétek a kutyát, amikor hazaértek?
Persze, nyilván, ha úgy érezném, hogy gondok vannak a sorrenddel, akkor én is alkalmaznám, ez nem kérdés :)
Kíváncsi voltam, hogy más katonásan betartja-e vagy ugyanígy gondolja-e, mint én :)
Szerintetek mit lehet kezdeni azzal, ha a kutyám minket nem ugrál össze, de pl. ha vendég jön hozzánk, rá simán ráugrik, ha olyanja van? Azon kívül, hogy én tiltom, a vendégtől mi lenne a helyes reakció?
Na igen. :S
Egy dolgot viszont észrevettem. Most ugrott be. Van egy barátnőm, ragaszkodik ahhoz, hogy ő akkor simogatja meg a kutyát, ha az lenyugodott, na őrá viszont minden egyes alkalommal ráugrik.. Szerintem ő pont az ellenkezőjét éri el azzal, amit szeretne. Nálunk nincs lenyugvás addig, amíg meg nem simiztük.
Nem tudom ki a fene az a Jan Fennel. Amikor hazamegyek ő az első akit üdvözlök, mivel panel és mikor zörög a kulcs a zárban már sorba áll. Most esnék keresztül a kis törpén hogy egy csókot nyomjak a páromnak? Természetesen egyből megsimálom, s míg veszem le a kabátom és a cipőm végig ott táncikál a drágám, pörög mint a ventillátor. :D
Pincsi keverék vagy tibeti spániel vagy mi.
Én csak megsimálom, kicsit megdögönyözöm, de a párom (pasim) felveszi mint egy babát, és agyon puszilgatja, ölelgeti. Hálisten az elkényeztetés hátrányos formáját nem mutatja, azaz nem arrogáns, nem túlzottan féltékeny stb.
Nálunk muszáj betartani.
Volt már, hogy megpróbálkoztam azzal, hogy elhagyom és egyből üdvözölöm őket, de észrevehetően romlott a tekintélyem, ezért újra visszatértem ehhez a módszerhez.
ma 21:23
Szerencsések vagytok ti is :) Mennyi idős a kutyus, mióta van veletek?
Mi nem tartjuk ezt be. Mi olyan filmesen rohanunk egymás felé és örömünnep van. Ő szeret ugrálni(kölyökkutyus), de rám nem szokott, csak akkor amikor játszósruhában vagyok és jelzem neki, hogy most szabad.
Ez inkább erősíti a kapcsolatunkat, én így vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!