Ti kibírjátok, amit Jan Fennel tanácsol a Kutyapszichológia c. könyvében, hogy ne köszöntsétek a kutyát, amikor hazaértek?
Nem! De szerintem ez hülyeség is egyben.
Belépek a kapun köszönök nekik. Lepakol a cuccom és egy jó nagy simogatás.
A kutyák mégis hallgatnak rám, nem ők a főnökök hanem én, és ezt ők is jól tudják.
Szerintem ha a kutya jól van nevelve és tudja hogy ki a főnök akkor egy köszönéstől nem lesz gond....
Erre sztem csak akkor van szükség, ha a kutya alapból "hatalomra tör". Tehát egy normális gazda-kutya kapcsolatba lazán belefér az üdvözlő simogatás, ahogy az ágyban alvás is.
Egyébként az egyik kutyám nem is igényli az üdvözlést, hozzám rohan, kedveskedve térden rúg és elnyargal, hogy kiélje az örömét valamin, a másikról pedig tényleg nem szabad tudomást venni, mert rögtön hoz valami játékot, cipőt vagy egyebet, de ő elég domináns típus, és megfigyeltem, hogy sokkal nehezebben kezelhető és bizonytalanabb, ha arénát csapok az üdvözlés körül, ill. ha hagyom, hogy bármikor odatörleszkedjen hozzám.
Hát igazából nem annyira...
Pedig nekem 4 kutyám van...
Viszont ha elmegyek és ők nem jöhetnek velem, akkor nem köszönök el, nem mondok semmit... és úgy látom, ez nekik is jobb így... Ha nem mondok semmit, nem is tolonganak a kapu előtt... Ha viszont séta, akkor mind tudják, mi jön...
De ők jobban örülnek nekem az érkezéskor...
Szóval igyekszem nem kimutatni, hogy Babcikááááák... babusciiik...:D Aztán az sem katasztrófa, ha ez nem sikerül és én is látványosan örülök...
Ha amúgy látszik rajtuk, hogy tudják, kinek hol a helye, akkor szerintem nem katasztrófa, ha nem teljesen tartod be ezt a tanácsot...
Köszi az eddigi válaszokat :)
Nekem természetellenesnek tűnik, hogy belépek az ajtón és valaki örül nekem, én is egész nap azt vártam, hogy mikor ölelhetem meg és ne tegyem meg 10-15 percen keresztül...
Nálunk úgy zajlik, hogy belépek az ajtón (panel), a kutya már ott vár, kaparja az ajtót, hogy nyíljon már ki. Bejövök, köszönök neki "Szia Piciiiim" :D és jön hozzá a gügyögés, ilyenkor a kutya már annyira örül, hogy rendesen kileng :D Ezt követően lepakolok, leveszem a kabátom, cipőm, stb. És leguggolok hozzá, majd jól megdögönyözöm. Persze ha a férjem itthon van, akkor őt köszöntöm először :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!