Skót juhászom szőrét lenyírattam, most kb 2-3 centis a szőre, de így sincs kevésbé melege. Miért? Gondoltam segítek rajta, dehát nem tudom miért van ugyanannyira melege. Ötlet?
a kutyák szőre télen fűt, nyáron hűt.
A hosszú hajú nőknek sincs inkább melege, mint a rövidhajúaknak.
És mielőtt még bárki előállna, nem, sűrűbb szőre sem lesz, ha újra megnő, ahogyan az embernek sem (max olyan lassan, hogy nem éri meg annyiszor levágni)
Igy igaz, ahogy az előttem válaszoló írta, igazából rosszat csináltál neki. A hosszú fedőszőrei hűtötték eddig melegben a kutyát.
Most nagyon vigyázz rá, mert nagyon könnyen hőgutát kaphat.
Valamint a kutya bőre nem rendelkezik pigmentekkel a napdugárzás kivédésére, hiszen ott van a szőre. Ha most napsugárzás éri a bőrét nagyon könnyen leég és bőrrákot kap. Ha úgy vágtad le, hogy érheti napsugárzás a bőrét, akkor kenned kéne fényvédő krémmel.
Első vagyok.
Azért ne légy úgy elkenődve! Pikk-pakk visszanő, és legalább észrevetted, hogy ugyanúgy melege van. Rengetegen vágatják le a kutyájuk szőrét minden nyáron:(
Aztak*rva. Skót juhászt lenyíratni? Gratulálok. Ez nem egy westie, vagy yorkie, ez egy juhászkutya, a szőre úgy jó ahogy van. Nyáron is megvannak ha találnak egy árnyékos helyet, max nem olyan aktívak. Még a menhelyre kerülő colie-kat is csak végső esetben nyírjuk, de csak annyit amennyit nagyon muszáj. Máskor olvass előbb utána a dolgoknak mielőtt ekkora baromságot csinálsz. A "kutyakozmetikus" ha megkéred kopaszra nyír neked egy spiccet is, csak fizess érte. A legtöbbjük a manapság divatos táskában hordható "kutyákon" kívül tök hülye bármilyen más fajtához.
Egyébként attól függ milyen idős a kutyád, de minimum 1,5-2 év mire ismét skót juhász kinézete lesz, mert a szőrük nem nyírásra nő.
Nekem van egy csapattársam, aki tavaly is és idén is lenyíratta a sheltie-jét - télire ugyanolyan volt a szőre mint előtte. Egyébként kifejezetten jól néz ki az a kiskutya így röviden. Illetve van egy német srác, akinek a sheltie-je szintén kopaszka, és marha helyes. Annyira jól látszik a formás kis alakja. De hát mi hülye agilitysek vagyunk :oP
A német sheltie: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!