Vett már valaki ilyen láthatatlan kutyakerítést?
Tapasztalatok érdekelnének, hogy mennyire használható, kinek hogy vált be. A kutyám skót juhász keverék, hosszú a szőre.
ismerősöméknek van ilyen tettek a kapuhoz meg a kerthez és bevált nekik elsőnek kellemetlen a kutyának mert fura neki, amúgy azért kellett a kapuhoz mert mindig kiszökött (elektromos kapujuk van és míg becsukodott az ajtó mindig kiszökött)
szerintem nem függ a szőrtől , ráteszed a nyakörvet a kutyára beüzemeled és kész :)
Ez állatkínzás. Jól meg is büntethetnek érte ! Csak képzett kutya idomárok használhatják , de azok is csak akkor ha engedélyt kaptak rá.
És igenis állatkínzásnak számít.
9 voltos elemmel még én is játszottam gyerekkoromban,amikor a nyelvünket hozzáérintettük a két kiálló végéhez. Az agyam eldobom, hogy némely embereknél már minden állatkínzás kategóriába esik .
Amondó vagyok, nagyon is sok kutya elkerülhette volna a halálos találkozást az autóval, ha legalább ilyesmit használt volna a gazdája. Nem mindenki képes megtanítani a kutyájának a feltétlen engedelmességet.
Kedves utolsó, köszönöm a válaszodat. Nekem is pontosan ez a problémám, a kutya engedelmes míg ott vagyok, amint besötétedik viszont kiássa a kerítés alját esetleg átmászik a dróton és már a szomszédban is van. A szomszéd meg megfenyegetett, hogy megmérgezi. Egyenlőre kénytelen voltam megkötni, de nem szándékozom így tartani, mert azt állatkínzásnak tartom.
Aki ezt állatkínzásnak gondolja annak csak annyit mondanák, hogy ha az lenne akkor:
1. Nem lehetne legálisan árulni a Vaterán
2. Be lenne tiltva a villanypásztor is ami ugye egy gyakran használt eszköz. Az tényleg nagyot tud ütni, gyerekkoromban fogadtunk ki meri megfogni. Kizárt, hogy egy kilenc voltos elem így megrázná a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!