Bernáthegyi vagy Moszkvai őrkutya?
Olyan kérdésem lennem, hogy vettünk egy Bernáthegyi kutyát egy éve, viszont egyáltalán nem lusta kutya, de nem is bántja az idegeneket és nem tudjuk eldönteni hogy most akkor Bernáthegyi-e vagy moszkvai őrkutya. Linkelek két képet. Várom a válaszokat.
kisebb korában
OFF! Ne haragudj, de kicsit szúrja a szemem az a kijelentésed, hogy: "Kicsit elhamarkodtuk ezt a vásárlást, körültekintőbbnek kellett volna lennünk." Ő a te kutyád, és ha még kiderülne is, hogy nem fajtiszta, akkor is a tiéd marad. Szeresd azért, ami, és ne a papír miatt!
Amúgy szerintem bernáthegyi lesz.
Szerintem bernáthegyi a feje mérete és formája alapján. De valóban inkább a temperamentuma lesz az, ami eldöntheti a kérdést. Valamint a mérete, a bernáthegyik kissé tömegesebbek és többet is esznek.
Ha TK-s lenne, akkor majdnem biztos lehetnél a fajtában, ezért érdemes olyan helyről venni, ahol adnak hozzá. Persze az is túlzás, hogy amelyik kutyának nincs, az keverék. Az a keverék, ami két külön fajta vagy keverék kutyától van. Attól még lehet fajta tiszta, hogy nincs TK-ja, csupán papír nincs róla, ami alapján gyakorlatilag ki is esik a TK-s tenyésztésből.
Szerintem szép kutya, szeresd és gondoskodj róla, meghálálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!