Hogy izmosítsam, erősítsem fel a kutyámat?
Van egy 1éves, szuka, moszkvai őrkutyám. Folyamatosan kap enni, naponta 2-szer kapott. Mostanában átálltunk az egyszeres napi etetésre. Mindennap ki engedjük a kertbe a testvérével (moszkvai őrkutya kan) mozogni. Sőt elszoktuk őket vinni sétáltatni is. De az az egyetlen problémám, hogy a magasságát ugye elérte, 70 cm marmagasságú de kilóban 39-42 kg között mozog.. Egy moszkvai őrkutya szuka, legalábbis súlya 50kg lenne,és egyszerűen nem hízik, nem izmosodik.. Mit tudnék tenni, hogy elérje legalább a "legalábbis súlyát"? Mert nagyon elkeserít, hogy a kutya vékony, közbe rendszeresen etetve van :/ Nem úgy néz ki, mint ahogy a fajtája előírja, pedig törzskönyves kutyus. Légyszi segítsetek, és bocsi ha hosszúra sikeredett :)
Egy aggódó gazdi
1 éves moszkvai őrkutya még bőven kamasznak számít, nem csoda, ha giliznya. Majd 2-2,5 éves korára talán eléri a "versenysúlyát". Addig annyit tehetsz, hogy rendszeresen mozgatod, nem súlyos, de huzamos terhelésnek kitéve (értsd: hosszú, laza séták, amiken maga tudja beosztani az erejét). Majd ha az alap kondiját elérte és az ízületei rendesen kifejlődtek, húzathatsz vele talán súlyt is, biztos jól viselné és megerősítené a szügyét.
A lépcsőzéstől és hasonlóktól óvd, mert nagy testű révén a gerincét-csípőjét nagyon megterhelheti.
Most érte el nagyjából a végleges szúját. 1,5 éves koráig viszont majd magára fogja szendi a kg-kat és addig izmosodni is fog.
Hát ennél a fajtánál már nem nagyon ajánlott az Agility de viszont lehet vele futni, húzadhatod magad vele biciklivel stb...
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Azon mi is gondolkodtunk, hogy inkább a kaukázusi vér jött ki benne. Mert tényleg mozgékony, temperamentusabb kutya. :) de kiváló házőrző is.
Csak nekem a súlyával van gondom, mert a magasságába már beletörődtem. :) de ha gondoljátok linkelhetek itt képet..
Mi bajod a magasságával?
Persze, szívesen megnézném.
Az ízületei szempontjából még jó is, hogy nem érte el a felnőttkori súlyát! Ne aggódj, semmi baja sincs.
Engem érdekelne az a kép :) De ha tudod, egy picit kicsinyíts rajta... Biztos nem csak én használok csigalassú mobilnetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!