Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyákat vagy macskákat...

Kutyákat vagy macskákat szereted jobban? Miért?

Figyelt kérdés

Számomra a macskák semmire sem jók , kivéve azokat amik nem egereket vadásznak le. Különben nem is lehet velük játszani , csak ha ők akarják , foglalkozni sem lehet velük ha éppen nincs kedvük hozzá. Elszöknek otthonról , ha éppen úgy tartja kedvük elszöknek egy másik családhoz, meg ilyenek.

Én teljes mértékben kutyás vagyok.

2011. dec. 18. 20:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
95%

Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, a túrós palacsintát vagy a Gordon Bleu-t szeretem-e jobban. :) Hát mindkettőt! Két külön téma, nem lehet őket összehasonlítani.

A macskáknak tisztelem az önállóságát, függetlenségét, a kettős életét, az úgymond tökéletesen formatervezett, vadászatra (na meg henyélésre) termett testét, a fantasztikus egyéniségeket, akik vannak köztük, és azt a cinikus, lenéző életfelfogást, amit felvettek az emberek között. Imádom, ahogy dorombolnak és nyugalmat sugároznak magukból, meg ahogy bohóckodnak a saját szórakoztatásukra.

A kutyáknak szeretem a hűségét, becsülöm azt a gyönyörűséges kapcsolatot, ami az emberhez fűzi őket, hogy teljes mértékben alárendelik magukat évszázadok óta, és csak a munka élteti őket. De mindig csodálattal tölt el, ha egy kutya végrehajtja, amit kérek tőle, pedig mást is csinálhatna, csak azért, mert szeret.

2011. dec. 18. 20:55
 12/29 anonim ***** válasza:
18%

Animal Planeten láttam, hogy a macska a legnagyobb kártevő. Ugyanis ő nem a fennmaradásért öl, hanem "játékból". És pl ritka, szép énekesmadarakat is, amikert aztán otthagy...

Én teljes mértékben kutyás vagyok, szeretem a macskákat, de nálam a macskák kb egy tengerimalaccal, vagy egy nyúllal érnek fel. Haszontalan érdekállatok...

2011. dec. 18. 20:57
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Legnagyobb kártevő a Földön az ember.
2011. dec. 18. 21:10
 14/29 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy pont ezen tulajdonsága miatt jó kártevőirtó és lett háziállat.Mivel ,ha napi 2egérrel patkánnyal beérné amit meg is eszik aztán elballagna,sokkal kevésbé lenne hatékony kártevőirtó ,mint így,hogy teli hassal is vadászik.Meg a gazdának is vadászik,ezt tapasztalhatja aki már tartott macskát ,büszkén odaviszi a zsákmányt a gazdihoz vagy leteszi a lábtörlőre de nem eszi meg.
2011. dec. 18. 21:18
 15/29 anonim ***** válasza:
68%

http://www.youtube.com/user/NanaBorderCollie?feature=watch#p..

Azt hiszem, ez jól mutatja, mennyi mindent el lehet érni macskákkal is, ha az ember lelkiismeretes és kitartó. Persze, több kűzdelem, de annál nagyobb az elismerés.

2011. dec. 18. 21:51
 16/29 anonim ***** válasza:

Kutyás vagyok:

Azért mert a kutyák viselkedése nekem jobban tetszik. Őket is meg kell nevelni azért, meg foglalkozni kell velük is.

A kutya is megfogja a patkányt, volt egy gyengén látó kutyánk, aki rendszeresen fogott kártevőket. Megette, aztán kiadta magából. Mondjuk rám nem hallgatott. :)

Senki sem mert bejönni addig, míg élt a kis drága. :)

Macskákkal nincs bajom, csak másabb élőlények. Igaz még rossz tapasztalatom nem volt velük. Apukámnak igen, volt hogy ételt adott egy macskának, az a macska meg úgy fújt rá, mint a kutya morog.

Meg nem szívesen futnék össze egy megvadult vemhes macskával, igaz mondjuk egy megvadult kutyával.

http://www.youtube.com/watch?v=iUaHLdzSgpo

2011. dec. 19. 01:30
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

MINDKETTŐT!!

Nálam nincs olyan, hogy kutyát vagy macskát szeretek jobban! Talán picivel a macskákat szeretem jobban, a kutyában pedig a kuvaszt és a pulit, ami viszont nem jelenti azt, hogy a többit utálom, csak ez a kettő fajta nálam a favorit. Macskából mindegyik jöhet.

Nem fogom őket külön választani, hogy téged szeretlek, téged meg nem, meg másokba sulykolni, hogy a macska önző, a kutya hűséges, meg ilyen olyan baromságokat, mert mindkét fajta állatnak vannak olyan jó tulajdonságai, amiért szeretni lehet őket. Bennem meg van annyi szeretet, hogy mindkét fajtára kiterjedően elegendő legyen. Sőt, még több is.

Aki azt várja egy állattól, hogy a talpnyalója legyen, az mindkét állattal pofára eshet. A kutya átveheti a falkavezér szerepet, a macska meg úgysem fog nyalizni egy olyannak, aki rosszul bánik vele. Mindennek az alapja, hogy előbb te szeresd az állatot, mert az magával hordozza azt, hogy foglalkozz, törődj vele, és ne dobd el magadtól, és nyerd el az állat tiszteletét, a főnöki szerepet.

Mindkét fajta, a kutya és a macska is külön egyéniség. Mint fajta, vannak hasonlóságaik, de mindegyik kutya és macska más egyéniség.

Jómagam mindkettőt nagyon szeretem!

2011. dec. 19. 02:34
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

doqd, elnézést kérek, de véletlenül a "hasznos" gomb helyett a piros ikont nyomtam meg nagy kapkodásomban, pedig hasznosnak akartam jelölni a válaszodat. Bocsánat!

Nem tudom ki írta, hogy az ember a legnagyobb kártevő, de sajnos, legnagyobb bánatomra egyet kell vele értsek. Nem vagyok az emberek ellen, és sem antiszociális, sem embergyűlölő nem vagyok, de tény, hogy eddig az ember a legnagyobb kártevő. A mértéktelen környezet szennyezés, a természet kizsákmányolása, a kapzsiság, és még sorolhatnám még mi.. Ideje lenne már tenni valamit a környezetünk megóvása érdekében!

Kérdező, de igen, lehet a macskákkal játszani, és a kutyák is ugyanúgy elszökhetnek otthonról, és azoknak sincs állandóan játszani kedvük. Mindenki szabadon dönti el, hogy melyiket szereti jobban, de az azért nem igaz, amiket mondtál, vagy ha igaz is, akkor ezt a kutyákra úgyszintén ellehet mondani. Részemről egyaránt szeretem mindkettőt, és még csak eszembe nem jutna akkora badarság, hogy az egyiket utáljam, csak azért ami.

2011. dec. 19. 02:41
 19/29 anonim ***** válasza:
Bár nekem kutyám/kutyánk van, én minden állatot szeretek. És pontosan azért, mert mindegyik más.
2011. dec. 19. 11:12
 20/29 A kérdező kommentje:

A macska a szemeben akkor is önző állat.

A kutyát meg lehet szeretni , nagyon könnyen.

A kutya viszonozza. Amikor te kiengeded a macskádat , lehet hogyy te nagyon szereted de ő pedig a második családjához megy éppen , ahol rólad nem is tudnak. Szóval "megcsal".

A kutyát le kell vinni , mert ha nem viszed le akkor neked is bűntudatod lenne. -.-

2011. dec. 19. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!