Bolha gondra megoldás ahol gyerek is van?
A por nem ártalmas a gyerekre sem.:)
Biológiai úton lebomló anyag. Bár én még nem próbáltam, nem tudom, hatásos-e... állítólag igen.
Egyébként szedjetek B vitamint, azt nem szokták szeretni az élősködők...
A fokhagyma a férgek ellen tuti jó, de hogy bolha ellen is használ-e, azt nem tudom.
Minden esetre néha 1-1 gerezd amúgy sem árt a kajájukba...
Ha még párszor megcsíp a bolha, ajánlom, próbáld ki a körömvirág kenőcsöt (ha eddig nem tetted volna), csodákat tesz, a műtéti hegeket is ezzel kell kenegetni, gyorsabb és szebb a gyógyulás.
Bemész a patikába, veszel neostomosan oldatot. Felhigítod vízzel, alaposan átmosod vele a kutyákat, és száradás után lecsepegteted őket valamilyen spot-on készítménnyel, vagy rájuk teszel egy jóminőségű (nem Panzi meg Bobi) bolhanyakörvet.
Ezután alapos takarítás, mindent át kell fújni a neostomosanos oldattal, ahol feküdni szoktak akár ők, akár a macskák, és utána nagyon alaposan felporszívózni, felmosni, kitakarítani, kirázni, kimosni mindent.
Aztán a takarítást egy két-három hétig lehet ismételni naponta-kétnaponta, mert a bolhapetékből újabb bolhák kelnek ki.
Köszönöm a válaszokat. Frontlineozzuk a kutyikat, fürdetjük, de nem elég, a tetves szomszéd macskák mindig hoznak újakat. De már elegem van a lakásban a bolháktól is, annak ellenére, hogy minden nap porszívózok mindent,meg domestosos tömény vízzel mosok fel, mindig megjelenik egy-egy.
Viszont most találtam egy sprayt,100% természetes gerániumolajból készült, a neve Biospotix indoor spray. Telefonálgattam párat, azt mondják, hogy nyugodtan használhatom a lakótérben, szőnyegre,ágyra,függönyre, bárhová, gyerekre, felnőttre sőt a kutyákra sem ártalmas. Csak a rovarokra, mert elzárja az olaj a légzőszervüket. Nem is tudom, lehet kipróbálom. Valakinek valami tapasztalata esetleg ezzel? Mondták még a bio killt, viszont arra rá van írva, hogy ha lehet ne érintkezzen a kezelt felülettel. Azzal nem tudom akkor befújni a szőnyeget a szobában,mert hát a gyerek azon "él" a nap 16 órájában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!