Hogyan taníthatnám meg a kutyámnak, hogy csak akkor egyen ha én adok neki enni?
Én kiraktam a kutyámtól a kaját 2 méterre, és amint rámozdult azonnal rászóltam erélyesen, hogy marad!
Aztán mondtam neki, hogy tied, akkor odament és evett.
Kb 10 perc alatt megtanulta, és a mai napig is csak akkor nyúl a kajához ha mondjuk neki, hogy tied.
Francia bulldog
Azt könnyű megtanítani egy kutyának, hogy ne fogadjon el idegentől ételt, előttem már leírták. Azt is, hogy ne szedjen fel semmit, ha te ott vagy. Na de ha este 9kor bedobnak egy mérgezett, ínycsiklandozó csalit, és egész éjjel ellen kell álljon neki úgy, hogy nem vagy ott tiltásnak... hát nem tudom.
Egy munkakutyás ismerősöm mesélte, hogy valaki hencegett, hogy az ő (egyébként nagyon magas szinten képzett) kutyáját nem lehet megvesztegetni kajával, betonszilárd jellem. A haverok erre fogtak egy szelet marhasültet, bedobták a kutya kennelébe. A kutya odament, megszagolta, aztán visszafeküdt a helyére. Húszpercenként odament ellenőrizni, hogy megvan-e még (távolról figyelték). Végül 3 óráig bírta, aztán megette.
Szerintem az egyetlen megoldás, hogy figyelsz a kutyádra, és letiltod minden kajáról, amit mástól kapna vagy találna. De így sem mehetsz biztosra, hisz nem vagy vele folyamatosan.
Anyukám mesélte, hogy az ő fiatalkorában ezt úgy tanították, hogy villára szúrtak virslidarabot, és mikor a kutya nyúlt érte, a villa nyelével rákoppintottak az orrára. Bár nem tudom, ez "élesben" mennyire működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!