Hogyan taníthatnám meg a szép sétára?
Szia!:)
Tükörmódszeres suliba jártatok?
Mit csináltál a kutyasuliban? Lábhoz, és rántás?...
Próbáld ki, hogy pórázra veszed, és abban a pillanatban, ahogy eléd kerül a feje (pontosan a térded elé) szó nélkül, határozottan az ellenkező irányba fordulsz.
Ne fojtó legyen rajta, hanem sima póráz.
Megint eléd fog kerülni - megint szó nélkül fordulsz.
Lehetőleg ne csigatempóban haladj...:)
Ez a legjobb ma létező módszer.
Türelemmel kell csinálni és van olyan kutya, akinél sokáig, de a siker garantált.
És a kutyaoviban mit tanácsoltak?
Egyébként bármennyire is melós, meg pepecselős, meg ciki, a legtutibb módszer az, hogy elindulsz, ha megelőz irányt váltasz. És minden egyes alkalommal mikor megelőz irányt váltasz. Egyenes háttal, hátratett kézzel, emelt fejjel menetelés, ha a kutya megelőz, nagyon határozott irányváltás, nem baj az sem, ha rántod, és repül utánad. Az első néhány nap sétái semmi másból nem fognak állni, mint felalá járkálásból. De a legutóbbi ideiglenes kutyám pórázfegyelmét ezzel a technikával kb. egy hét alatt felgyúrtam 80%-osra, mostmár úgy is oké, ha a másik két kutyám előttünk rohangál. Semmilyen eszközzel nem érsz el olyan biztos hatást, mintha te magad oldanád meg a problémát.
Én is örülök, legyen csak minél több!!!;)
(Általában a válaszaimat le szokták szólni, mivel más kutyasulikban általában sajnos még kicsit máshogy állnak a dolgokhoz... most pedig láss csodát, többen is ugyanazt tanácsoltuk!:))
ŐRMEZŐIS VAGYOK, UFF!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!