Bélpoklos a kutyám! Mit tanácsoltok?
Happy Dog tápot adok neki, amitől gyönyörűen fejlődik, a doki is dícséri, a kondija is nagyon jó.
A gondom az, hogy azt veszem észre rajta, hogy mindig éhes, de nagyon durván. Ha sétálni megyünk, folyton azt szaglássza a földön, hogy merre van egy finom falat. Sajnos a séták sokszor másból sem állnak, minthogy lépésenként húzkodom a pórázt és mondogatom, hogy "Nem, Fúj" stb. Ilyenkor szót is fogad, kiköpi, ha már bevett vmit, de mit tehetnék, hogy sétánál a sétával foglalkozzon? (Amúgy 5,5 hónapos bullmaci.)
A táp adagján nem szeretnék emelni, hiszen így fejlődik szépen... Viszont azon gondolkodtam, hogy vmi olyan kaját kéne neki adnom a táp mellé, amitől eltelítődik, nem lesz ennyire éhes, de nem befolyásolná a fejlődését (alacsony tápérték vagy ilyesmire gondolok). Annyit szeretnék elérni, hogy sétakor ne az legyen, hogy kajára vadászik...
Ötletek?
Ha feltétlenül szeretnél valamit adni neki, akkor a Gréti mixet javaslom, mert az telít, viszont nincs benne annyi energia, amitől a bulli elhízik.
Ami a mi francia bulldogunknál bevált - mert pont ugyanezt csinálta - az az elektromos nyakörvnek a vibrációs (!) funkciója. Az nem fáj, viszont furcsán rezeg a nyakában és szépen összeköti a "felkajálom" és "valami furcsa történik a nyakamban" dolgokat.
Köszi mindenkinek a válaszokat! :)
Igen, azt tudtam, hogy egy egészséges kutya mindig éhes és hogy a kölykök is ilyenek. De valahogy úgy éreztem, hogy nálunk ez több annál.
A kutyaovival szoktunk menni városi sétára is és a többi kutyusnak esze ágában sincs felszedegetni a földről a kaját, az én kutyusomon pedig az látszik, hogy csak ez érdekli.
Akkor rászólok továbbra is és elterelem a figyelmét és bizakodok, hogy majd kinövi :)
Azért ijedtem meg, mert az egyik barátnőm kutyája (vizsla) pont ilyen volt kölyökkorában is és ő nem nőtte ki. Sőt! A séták alkalmával ahogy kijöttek a lépcsőházból a kutya egyből a kukák fele vette az irányt és ha alkalma nyílott rá, bizony kukázott :(
Szerintem ez egy adottság a kutyádnál, nem hinném, hogy tudsz ezen változtatni. Nehéz, de próbáld megszokni.
Tudom miről beszélek, az én kutyusomnak szintén nagyon fontos a pocija.
Nézd a jó oldalát egyébként:
Ismerek olyan kutyust, akibe szó szerint bele kell könyörögni az ételt, a gazdái állandóan szoronganak emiatt.Na neked ilyen miatt nem kell aggódnod.
Ha pedig betegség ütné fel nálatoka fejét(remélem nem fogja), akkor te hamarabb észre fogod venni a kutyusodon a bajt, azáltal, hogy nincs étvágya, mint egy kedvtelenül eszegető kutyus esetében.
És az is nagy előny, hogy a mindig éhes kutyusod gondolom kajával gyönyörűen motiváltható, ez megkönnyíti nektek a tanulást!
Amúgy igen, gyönyörűen motiválható kajával :)
Az oviban is ugye jutifalattal tanulunk és amikor játszásra kerülne a sor, az én kutyusom akkor se megy egyből játszani a többiekkel, ott ül a lábamnál és várja a következő feladatot :) Ha nem figyelek rá, akkor még bököd is a lábával, hogy mondjam már mit csináljon és adjam már a jutifalatot :D
Úgy kell noszogatnom, hogy menjen már egy kicsit játszani a többiekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!