A kutyám mindent megeszik, mit tanácsoltok?
Fél éves kistestű kutyám minden létező dolgot megeszik, amit nem szabadna. A lakásban is és séta közben is, ebből adódóan elég gyakran szokott hányni... Ha észrevesszük, hogy valamit eszik, akkor megpróbáljuk elvenni tőle, kiabálunk vele hogy FÚÚJJJ, de ő ezt játéknak veszi szerintem, elfut vele és hamar lenyeli, nehogy el tudjuk venni. Séta közben is hiába rángatom a pórázt, ő annál gyorsabban nyeli le, nehogy elvegyem. Már sokmindent próbáltunk, de valahogy semmi nem jön be.
Mivel tudnám leszoktatni erről?
Sétánál tegyél rá szájkosarat.
És türelmesen és rendszeresen tanítsd, hogy ami a szájába van, azt engedje el, adja oda, vagy dobja le.
Kutyasuli!
Fél éves terrier még messze van a fegyelmezettségtől.
Veréssel csak rontasz.
Szájkosár van?
Ha nincs, szerezz be.
Idővel megtanulja amit kell, de egy kamasz mindig döngeti a határait ha ember, ha kutya.
Igen, rosszul gondolod.
Az ismeretlen kajaevésnek nagy veszélyei vannak.
Lehet és kell is az élelemmegtagadást gyakorolni, meg azt, hogy ami a szájába van, adja oda, vagy ejtse ki.
De olyannal, ami veszélytelen.
Sétáknál ehet olyant, aminek műtét lehet a következménye, vagy esetleg a kutya élete.
Én nem rizikóznék ezzel.
Aztán már ha idősebb és szófogadóbb lett, akkor lehet szájkosár nélkül is a séta.
Szerintem, de mindenki úgyis maga dönti el, hogy mit csinál.
Hasonló problémával küzdök (beagle-el:)). Mindent megeszik, amit talál és érdekes szaga van ( kaja, morzsa, kajászacskó, kajás szalvéta, régen egyszerű zsepiket is evett).
Nagyjából sikerült már megoldani, vagyis ha én veszem észre előbb, rászólok és nem eszi meg.
Gyakorolj vele élelemmegtagadást! Lepakolsz kaját a földre, úgy, hogy ő nem látja, aztán arra sétáltok, először rövid pórázon. Elkezd felé menni, te pedig úgy ráüvöltesz, hogy összepisilje magát. Ha ott hagyta, agyon dícséred. Ezt eljátszod még sokszor, a végén már póráz nélkül. Ha nem megy a kaja közelébe, akkor is dícséred folyamatosan.
Másik: Japán vacsora: leülsz a földre, lerakod a kis tányérkádat, és elkezdesz enni. Ha odamegy, elhessegeted (a hangoddal! ha úgy nem megy, lökd is el egy kicsit). A lényeg, hogy minden áron véded a kajádat. Ezt csinálod pár napig, aztán már nem eszel a tányérból, csak ülsz mellette. Aztán ott hagyod, arrébb mész, és figyelsz. Sosem ehet belőle! És mindig figyelj, hogy időben tiltsd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!