Hány éves korától öregszik egy kutya?
Egész életében öregszik :)
Hogy mikortól nevezhetjük öregnek, az meg mindig az adott egyenél dől el, nincs általános korhatár. Egy német dog pl. 8 évesen már matuzsálem, egy kistermetű keverék meg 15 évesen is nézhet ki középkorúnak.
Ahány éves korától Te azt mondod:)
Az én kistestű terrierem 5 éves lesz, én azt szoktam mondani, ha szóba kerül, hogy ő már nem olyan fiatal, ő már idősebb.
Mikor fogom azt mondani, hogy öreg? Ha azt látom rajta, hogy már nincs kedve a több órás sétákhoz, a hatalmas hancúrokhoz, ha az életfunkciói lelassulnak, ha többet alszik, mint fiatalabb korában.
Az öreg kutyáknak már kötött a mozgásuk, tipegnek. Némelyiknek homályos a szeme. A sötétebb kutyáknál kifehéredik a pofa, de már három éves korukban az állkapocs alatt őszülni kezd. Nem szívesen játszanak más kutyákkal mint korábban. Kilazul a foguk.
Morózusak lesznek. Ízületi problémák és más szervi problémák adódnak.
Mindenféle nyúlványok- szemölcsök- szövetszaporulatok lehetnek.
Ezek az öregség jelei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!