Az lehet hogy a kutyám fél tőlem?
Szia!
Szerintem meg nem szokott meg teged elegge.
Az unokatestverem kutyajaval is ez volt.
Ha neha odaguritasz neki egy labdat es jatszol vele akkor hamar megszok.
Fiú vagy vagy lány? Az öcsémtől azért tartanak a kutyáim, mert mély, erős hangja van. Azt hiszik, haragszik.
Próbálj halkan, magas hangon beszélni vele, és guggolj le, hogy ne nyújts olyan "félelmetes" látványt.
És próbálj következetes lenni, mindig ugyanazokkal a szavakkal dicsérni, méghozzá túláradóan. Lehet, hogy csak simán érzékeny, önbizalom-hiányos típus és a hangos, feddő szót nagyon a lelkére veszi, a dicséretet meg nem veszi észre.
Próbálj minél kevesebb szóval kommunikálni vele, ne úgy, hogy "Jól van, kiskutyám, most ülj le", mert a maszlag között nehezen értik meg a vezényszót és ezért elbizonytalanodhatnak.
Hagyj neki pihenőidőt és -helyet. A kosarához sose menj utána, akkor se, ha nem látsz a pipától mert pl. szétszedte a cipődet. Az a menedéke, csak az övé, ami biztonságot és védelmet ad neki. Hadd legyen neki is saját vacka.
Ha rosszat csinál és nem elég rászólni, ne üsd meg, főleg ne kézzel, soha. Én összecsavart újságpapírral szoktam fenyegetőzni, ha kell, meg a grabancukat kicsit megcibálni végső esetben.
De ha ennyire félénk alkatilag, akkor lehet, hogy rongyozós játékok jót tennének egy kis önbizalomerősítés gyanánt. Persze ezt se szabad túlzásba vinni (nehogy azt higgye, erősebb nálad), de egy meghunyászkodó típusú kutyánál még nem dől össze a világ, ha párszor huzavonázol vele egy kötéldarabbal és hagyod, hogy győzzön.
Ha ezek közül mindet betartottad eddig is, akkor bocs, több ötletem így hirtelen nincs.
Milyen fajta kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!