Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az lehet hogy a kutyám fél tőlem?

Az lehet hogy a kutyám fél tőlem?

Figyelt kérdés
mert van az amikor tanítgatom (még csak 5 hónapos)és néha meg nagyon félve jön oda amikor nyújtom neki a jutalomfalatkát mintha nem bízna bennem vagy nem tudom...a válaszokat előre is köszii
2011. dec. 6. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
nem tudom ,enyém néha megsértődik és akkor ilyen...de ne csak jutalom falatokat adj neki, hanem érezze hogy ha jól csinálja a feladatot akkor erőteljesebben simogatod meg...!:)
2011. dec. 6. 15:01
 2/7 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Szerintem meg nem szokott meg teged elegge.

Az unokatestverem kutyajaval is ez volt.

Ha neha odaguritasz neki egy labdat es jatszol vele akkor hamar megszok.

2011. dec. 6. 15:02
 3/7 Xela003 válasza:
Nem fordult elo hogy ha valamit nem csinalt jol akkor kezzel utottel ra? akkor a kutyak hajlamosak felni a gazdaiktol. de ha nem akkor lehet hogy csak egesz egyszeruen egykis jatekra es olelgetesre vagyik :) hidd el, ha ezt beveted akkor biztos hogy a kutyus is majd maskepp fog viszonyulni hozzad:)
2011. dec. 6. 15:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Fiú vagy vagy lány? Az öcsémtől azért tartanak a kutyáim, mert mély, erős hangja van. Azt hiszik, haragszik.

Próbálj halkan, magas hangon beszélni vele, és guggolj le, hogy ne nyújts olyan "félelmetes" látványt.

És próbálj következetes lenni, mindig ugyanazokkal a szavakkal dicsérni, méghozzá túláradóan. Lehet, hogy csak simán érzékeny, önbizalom-hiányos típus és a hangos, feddő szót nagyon a lelkére veszi, a dicséretet meg nem veszi észre.

Próbálj minél kevesebb szóval kommunikálni vele, ne úgy, hogy "Jól van, kiskutyám, most ülj le", mert a maszlag között nehezen értik meg a vezényszót és ezért elbizonytalanodhatnak.

Hagyj neki pihenőidőt és -helyet. A kosarához sose menj utána, akkor se, ha nem látsz a pipától mert pl. szétszedte a cipődet. Az a menedéke, csak az övé, ami biztonságot és védelmet ad neki. Hadd legyen neki is saját vacka.

Ha rosszat csinál és nem elég rászólni, ne üsd meg, főleg ne kézzel, soha. Én összecsavart újságpapírral szoktam fenyegetőzni, ha kell, meg a grabancukat kicsit megcibálni végső esetben.

De ha ennyire félénk alkatilag, akkor lehet, hogy rongyozós játékok jót tennének egy kis önbizalomerősítés gyanánt. Persze ezt se szabad túlzásba vinni (nehogy azt higgye, erősebb nálad), de egy meghunyászkodó típusú kutyánál még nem dől össze a világ, ha párszor huzavonázol vele egy kötéldarabbal és hagyod, hogy győzzön.

Ha ezek közül mindet betartottad eddig is, akkor bocs, több ötletem így hirtelen nincs.

Milyen fajta kutya?

2011. dec. 6. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy unja a tanítgatást. kb 15-20 percenként játékkal kell oldani a figyelmét. pl labdázással.Lehet hogy erőteljesebben , fenyegetően szólsz, vagy olyan a testtartásod amitől tart.
2011. dec. 6. 18:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ sokat segített... Bichon Havanese kis tündéri. kézzel nem szoktam ütni, és elég sokat foglalkozok vele simogatom meg minden lehet hogy ezt kevesebbszer kéne mert majdnem mindig mikor ott van valahol mondjuk a fotel sarkában akkor simogatom de nem szoktam nyúzni. a füle mögött simizem azt nagyon szereti.de van olyan amikor gépezek épp most is ezt irtam és fel pitizett a fotelre és látszik rajta hogy fel akart jönni néha még ugat is hogy figyeljek rá vagy akármelyik családtag. bocsi ha sok volt...köszi a válaszokat amit nem próbáltam eddig azt feltétlen kipróbálom
2011. dec. 6. 18:37
 7/7 A kérdező kommentje:
lány a kutyus
2011. dec. 6. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!