Plaque off, használ?
Hát a tengeri algának nem jó a szaga, ez biztos :) Meg ha nem a fogkő miatt büdös a szája, akkor azon biztos nem segít. De az is lehet, hogy a fogkő feloldásával szabadulnak fel a szagos dolgok, és majd ha eltűnik a fogkő, megszűnik a szájszag.
Mindenesetre én inkább a jó nagy füstölt csontokat javaslok fogkőre, az gyönyörűen leszedi. Mikor kihoztam a menhelyről a 2,5 éves erősen fogköves kutyámat, elrágott egy nagyobbacska csontot, és olyan hófehérek lettek a fogai, hogy öröm volt nézni. Azóta is rendszeresen kap nagyobb csontokat, és nincs fogkőgondunk, csak a szemfogai tövéről kapargatja le az állatorvos a cuccot évente egyszer oltáskor, oda nem ér el a csont. A szájszaga ugyan nem lett jobb tőle, de annak az oka sem a fogkő, hanem hogy néha talál fincsiket séta közben, amiket magába tömhet...
a második válaszolóval egyet értek
Az én kutyámnak is nagyon sokat segített a csont. Szépen leszedte a fogkövét.
De ha nagyon zavar a szájszag akkor próbáld ki ezt:
Vet aquadent Szájhigéniai oldat
Minden nap kell tenni egy pár cseooet az ivóvízbe.
Az egyik ismerősöm kutyáájánál bevált.
Én meg az utolsóval értek egyet:)
Az én kutyámnak tavaly leszedte az állatorvos. Nem kellett altatni, kapott vmi tablettát, ami 5 nap alatt fellazította a fogkövet, és kis fémkaparóval le lehetett pattintgatni.
Mindenképp nagy figyelmet kell rá fordítani, ha azt akarjuk, hogy a kutyának legyenek fogai idősebb korában is, de sajnos amelyik kutya hajlamos a fogkövesedésre, annak tök mindegy, hogy plaque off, vagy bármi más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!