Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megsérült a kutyám!? Többi lent

Megsérült a kutyám!? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma séta közben egy kutya megtámadta a kutyámat.

Sikerült elkergetni.

Itthon vettem észre, hogy a nyakán van egy "lyuk".

Nem halálosan mély, de nem is apró...

A cicámnak volt hasonlóan mély sebe, akkor betadine-os szappanos vízzel megtisztították, majd levágták a szőrt, utána sokáig betadine-os oldattal áztatták a "húst".

Most én nem vágtam le a szőrt, hogy védje a sebet, mert nem tudnám utána mivel bekötözni, de betadine-os vízzel kimostam (szappan nélkül), utána tömény betadine-nal csepegtettem.

Jól tűrte a kutyám.

délután 4-től lesz orvos, csak gondoltam biztos ami biztos megkérdezem, hogy jól csináltam-e, illetve van-e valami tippetek, kellene-e még valamit csinálnom a sebbel?

Borotváljam le körülötte a szőrt?

Géz van itthon...

Egyébként látszólag nem olyan komoly a sérülés, csak nem akarom, hogy elfertőződjön vagy ilyesmi... A kutyám épp nyugodtan alszik.

Étvágya van, iszik is meg minden.

A másik kutyát ismerem, oltva van, nem veszett vagy ilyesmi...

Előre is köszönöm a válaszokat!

(Ha számít, a kutyám 28 kilós keverék.)

2011. dec. 5. 13:10
 1/4 Catz ***** válasza:
100%

Szia!

Éppen, hogy le kellene vágni a szőrt, hogy arról a baktériumok ne kerüljenek bele a sebbe.

Borotváld le, vagy a doki majd megteszi.

Betadine mehet rá, doki ad még gyulladáscsökkentő szurit. Ne kösd be, mert azzal csak táptalajt szolgálsz a baciknak, hagyjad szellőzni.

Azért az állatorvosi költségeket behajtanám a gazdin.

2011. dec. 5. 13:51
 2/4 A kérdező kommentje:

köszönöm, akkor leborotválom!:)

igazság szerint még sajnálom is azt a kutyát, le se tojják, kint flangál az utcán...

egyébként békés, nyilván megérezte a kutyámon, hogy műtve volt, és gyengébb (?)...

a gazdájával már beszéltem korábban, egy igazi idióta...

fizetni biztos nem fog, de nem is ér annyit az egész...

úgyis letagadná, hogy az ő kutyája volt.

sintért meg nem hívok arra a szerencsétlen állatra.

amúgy a dokim is tök rendes, mivel kisebb állatkertem van, szinte anyagárért látja el őket...:)

még jó, hogy ennyivel megúsztuk a dolgot...

köszönöm a tanácsot!:)

2011. dec. 5. 14:18
 3/4 anonim ***** válasza:
A Betadine-t jól tetted hogy tettél rá rögtön, mert szépen lefertőtlenítette! ;)
2011. dec. 5. 18:41
 4/4 Catz ***** válasza:

Örülök, hogy segithettem. Szegeny para, akkor tenyleg hagyjad a csudaba. Felelötlen tartoja miatt nem hianyzik neki , hogy elvigye a sinter.

Mihamarabbi gyogyulast a kutyusnak! :)

2011. dec. 5. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!